Új munkát kezdtek el a PMFC-nél

Először rendezte meg csütörtökön a Pécsi Tudományegyetem Természettudományi Kara azt a kerekasztal-beszélgetést, amelyen minden pécsi NB I-es klub vezetőedzője képviseltette magát. Mint ismert, nem sikerült megtörni a legutóbbi mérkőzésen sem a PMFC-MATIAS rossz szériáját, így az eseményen nem véletlenül a csapat edzője, Mink Olivér kapta a legtöbb kérdést a hallgatóktól.

hirdetés

A dr. Elbert Gábor által moderált eseményen a focicsapat mestere elmondta, a munkában kell hinni, hiszen az elvégzett munkának lesz meg az eredménye. A klubnál most új munkát kezdtek el, de a célok nem változtak. Hallgatói kérdésre válaszolva hozzáfűzte: a  hazai utánpótlásnak ártott a rengeteg külföldi játékos behozatala, ám Pécsett szeretnék, hogy a magyar fiatalok minél nagyobb szerepet kaphassanak, ezért a pénteki Diósgyőr elleni mérkőzésen a keretben ott lesz egy utánpótláskorú játékos is.

– Fontos, hogy lássák a fiataljaink, hogy oda lehet kerülni és van értelme a munkának – mondta Mink Olivér, aki kitért arra is, hogy egy profi csapatnál a vezetőedző és a játékosok között partneri viszonyra van szükség, a szakmai stáb elképzeléseinek végrehajtásához ugyanis összhang kell. Ahhoz pedig, hogy egy játékos hétről hétre százszázalékos teljesítményt tudjon nyújtani, legyen önbizalma, a vezetőedzőnek le kell vennie a terhet a játékosairól, és a pozitívumokat kell hangsúlyoznia az öltözőben – emelte ki.

Az eseményen jelen volt a PMFC-MATIAS részéről Dibusz Dénes játékos is, míg a PVSK-Panthers férfi kosárlabdacsapatot Csirke Ferenc edző és Tóth Norbert játékos képviselte, a PVSK-Füszért férfi vízilabdacsapat részéről Petik Attila edző, Lukács Gergely játékos, a Pécs 2010 női kosárlabda csapattól pedig Zeljko Djokic edző, Raksányi Krisztina játékos érkezett. A Varioauto Pécs férfi kézilabdacsapat részéről Németh Attila edző és Hajdú Gábor játékos vett részt a beszélgetésen.