Új sportkomplexum nyílt

A Forró Drót Kft. több mint 65 millió forint támogatást nyert a „Komplex vállalati technológia-fejlesztés” című pályázati kiíráson az Új Széchenyi Terv keretében. A 185 millió forintos összköltségvetést meghaladó, 2012 júliusától 2013 márciusáig megvalósított beruházásból fedett műfüves csarnokot építettek Pécsett.

hirdetés

A telekommunikációs és biztonságtechnikai szolgáltatások piacán több mint 21 éve működő Forró Drót Kft. felmérve a pécsi és Pécs környéki fedett sportolási lehetőségeket úgy döntött, hogy pályázatot nyújt be „A Forró Drót Kft. komplex technológiai fejlesztése új üzletágának kialakítása érdekében” címmel, melyet a Gazdaságfejlesztési Operatív Program Irányító Hatósága 2012. március 19-i dátummal támogatásban részesített. Ezáltal megnyílt a lehetőség a fedett műfüves csarnok és kiszolgáló létesítményének létrehozása előtt.

A pályázat segítségével egy 120 férőhelyes lelátókkal együtt kiépített, 40-szer 20 méteres, fedett, műfüves futballpálya, és egy közel 350 négyzetméteres multifunkciós termet alakítottak ki a Zsolnay Negyed szomszédságában, a Ditz-malom utca 26 szám alatt. A Pécsi Sportolda névre keresztelt komplexum egész évben, időjárástól függetlenül biztosítja a lehetőséget a mozgásra, és minőségi szolgáltatásokkal várja vendégeit.

A vendégek kényelmének érdekében 2-2 férfi és női, valamint egy akadálymentes öltöző készült. A megfáradt sportembereket egy kényelmes, tágas előcsarnok fogadja, ahol pihenésként leülhetnek beszélgetni, igénybe vehetik a büfét, vagy megnézhetnek egy sportközvetítést a TV-ben. A multifunkciós terem alkalmas nagy mennyiségű ember fogadására, amely tánc, fitness-programok, konferenciák rendezése mellett, akár esküvői helyszínnek is tökéletes.