Új szintre emelnék a hazai terrorelhárítást

A nyugati országokéhoz hasonló terrorelhárítási eszközöket adna a hazai szervezeteknek a kormány terrorellenes intézkedéscsomagja – monda a miniszterelnök péntek reggel a Kossuth Rádióban. Orbán Viktor kijelentette: felelős ellenzéknek partnernek kell lenni a terrorelhárítási képesség javításában.

hirdetés

A kormányfő úgy ítélte meg: az ellenzék technikai kérdéseket vetett fel a kormány előterjesztésével kapcsolatban és bár a kabinet tiszteletben tartja az emberi jogokat védő álláspontot, azok szerinte másodlagosak akkor, amikor a magyar emberek élete kerülhet veszélybe.

Megismételte: bár a legutóbbi terrortámadás nem Magyarországon történt, az valójában az unió ellen, így ellenünk is irányult. Az ellenzék azonban nem veszi elég komolyan a fenyegetést – értékelte.

Orbán Viktor megerősítette azt is, hogy a CIA-nak nincs tudomása olyan információról, amelyet a lengyel sajtó közölt magyarországi esetleges terrorcselekményekről.

Arról is beszélt: a fontos információknak egy központba kell befutniuk a jövőben, hogy azok összefüggései azonnal kiderüljenek, ezért egy ilyen rendszer kiépítését szorgalmazza.