Újabb fejlesztések indulnak a turistákért

Többek között okostelefonra letölthető alkalmazásokkal, tetszetős, új kiadványokkal és egy minden igényt kielégítő internetes honlappal készül a Pécsre érkezők még jobb kiszolgálására a város turisztikai vállalkozása, a TÉDÉEM Pécs – jelentette be Csizi Péter alpolgármester pénteken.

hirdetés

Mint arról korábban beszámoltunk, a közelmúltban új helyre költözött a pécsi tourinform iroda, de a külső megújulás mellett komoly fejlesztések is kísérték a turisták eligazodását szolgáló vállalkozást. Az önkormányzati tulajdonban lévő TÉDÉEM Pécs Nkft. a közelmúltban több millió forintos eszközbeszerzést, irodamodernizálást hajtott végre, s bevezette az Irány Pécs! városkártyát is.

Ez utóbbival ingyen juthatnak hozzá bizonyos szolgáltatásokhoz a turisták, múzeumokat látogathatnak, vagy akár olcsóbban is ebédelhetnek a hozzánk érkezők. A programban részt vevő hotelek ingyen adják a plasztiklapot a hozzánk érkezőknek, akik itt tartózkodásukig használhatják a felkínált szolgáltatásokat.

A város turisztikai menedzselését, programjainak népszerűsítését végző TÉDÉEM az eddigi eredményekről és a küszöbönálló fejlesztésekről tartott szakmai napot április 20-án. Mint azt Szabó Anett, a társaság ügyvezetője lapunknak elmondta, az elmúlt két év alatt összesen több mint százmillió forintot nyert a társaság a turizmus fejlesztését célzó beruházásokra.

A fentiekben részletezett projektek mellett, mondta, nemsokára újabbak indulnak, amelyekkel elsősorban a marketing tevékenységet szeretnék erősíteni. A tervek között szerepel például, hogy a nyugat-európai országok nagyvárosaiban már bevált, okostelefonra letölthető alkalmazást fejlesztenek ki. Ez a turisták eligazodását, tájékoztatását hivatott segíteni.

Emellett színvonalas, az eddigieket felváltó, naprakész és könnyen áttekinthető, ugyanakkor sok ismeretet átadó, egyben hiánypótló kiadványokat is készíttetnek. Honlap-fejlesztésre is készül ezzel együtt a TÉDÉEM, hiszen a meglévő iranypecs.hu honlapot még hatékonyabbá szeretnék tenni.

Mint azt Csizi Péter alpolgármester a rendezvény előtt elmondta, elsősorban a turistaforgalom fellendülését várják a projektektől. Szerinte el kell érni, hogy a vendégek minél tovább maradjanak a városban, és minél jobban érezzék magukat nálunk.