Újabb forróság közeleg

Az elmúlt napok változékony, hűvös, csapadékos időjárása után újra visszatér a kánikula, sőt a jövő hét közepétől egyenesen hőség lesz! Szombaton napos, száraz időre számíthatunk, és bár vasárnap nyugat felől ismét nedves léghullámok érkeznek fölénk, ez a változás rövid életűnek bizonyul.

hirdetés

Szombaton derült vagy gyengén gomolyfelhős, napos időre számíthatunk (a reggeli órákban főként a Dél-Dunántúlon ködfoltok jelenhetnek meg, amelyek gyorsan feloszlanak), majd késő délután nyugaton megnövekszik a fátyolfelhőzet. Csapadék nem várható. Vasárnap nyugat felől fokozatosan megvastagszik a felhőzet, de keleten délelőtt még csak fátyolfelhőzet szűri a napsütést. A Dunántúlon már a reggeli óráktól, keleten délutántól több helyen alakul ki zápor, zivatar. Késő délután nyugaton ugyanakkor már vékonyodni, szakadozni kezd a felhőzet.

A hétvégén általában mérsékelt marad a légmozgás, de vasárnap zivatarok környezetében erős vagy viharos széllökések is lehetnek.

Szombaton kissé hűvös lesz a hajnal, hiszen általában 9 és 14 fok közé hűl le a levegő, a legmagasabb nappali hőmérséklet viszont már 27 és 30 fok között alakul. Vasárnap elsősorban a több felhő hatására mérsékeltebb éjszakai lehűlés ígérkezik, hajnalban többnyire 13, 18 fok valószínű, majd délutánra 25 és 31 fok közé melegszik fel a levegő, keleten várható a 30 fok körüli hőmérséklet.

 

A jövő hét elején a nappali gomolyfelhő-képződésből elsősorban keleten helyenként zápor, zivatar még kialakulhat, majd túlnyomóan derült, száraz időre van kilátás, napról napra magasabb hőmérséklettel. Ismét beköszönt tehát a hőség, a jövő hét elhozza az idei nyár negyedik hőhullámát.

 

A legfrissebb meteorológiai információkat érdemes honlapunkon nyomon követni, de telefonos információs szolgáltatásunk (06 90 603421), és a Meteora mobil alkalmazásunk is rendelkezésre áll.