Újabb német diszkontok nőnek ki a földből

Hamarosan újabb üzletek építésébe kezd a jól ismert két német diszkontlánc, a Lidl és az Aldi. Előbbi a belvárosban vásárolt telket az Árkádtól egy lépésnyire, utóbbi a volt Tüzér utcai sportpályát szemelte ki magának. A kiserdő helyén magyar CBA épülhet.

hirdetés

A közelmúltban felreppent sajtóhírekkel szemben információink szerint a magyar diszkontlánc, a CBA a volt kiserdő telkén kíván építkezni.

Városházi forrásból úgy értesültünk, hogy a hazai tulajdonban lévő cég vezetősége immáron arról folytat tárgyalásokat az önkormányzattal, hogy a Keszüi út – Nagy Imre út kereszteződésében milyen módon oldják majd meg a forgalom szabályozását. A város azért lobbizik, hogy a jelenleg a reggeli és délutáni csúcsban nehézkesen járható csomópontban körforgalmat építsen a magyar diszkontlánc

A CBA-n kívül az európai piacon késhegyre menő küzdelmet folytató Aldi és Lidl is újabb boltok nyitását tervezi Pécsett.

Az Aldi – ahogy már erre másutt is volt példa – ismét vetélytársa közvetlen közelében építkezne: a Tüzér utcai Lidltől egy kőhajításnyira, a volt atlétikai pálya helyén, a benzinkút mögött vásárolt ugyanis telket a germán multi.

Bár az Aldi üzletpolitikájára hivatkozva elhárította megkeresésünket, úgy tudjuk, hogy a németek a keleti városrészben lévő Tesco mellett is felépítenek egy jól ismert, újabb kockaépületet.

A Lidl legújabb boltja szakítana a hagyományokkal, és tudomásunk szerint egy városképbe illeszkedő házat építene az Alsómalom utca és a Rákóczi út sarkán, egy lépésre az Árkádtól. Információink szerint jelenleg a cég a kétszintesre tervezett épület emeletére keres bérlőket – ha megvan a megfelelő számú bérlő, akkor kezdi el felhúzni a boltot.

Az Auchan, bár közel hatvan hektáros telket vásárolt az autópálya déli lehajtójánál, elodázza a Pécsre tervezett üzletnyitást. A franciák a válságadó bevezetése miatt minden hazai beruházásukat leállították. Mindez azt jelenti, hogy a következő egy-két évben nem épül „madaras” áruház városunkban.