Újra lecsapott a pécsi rabló

Előzetesbe tették azt a fiatal férfit, aki hétfőn egy társasház bejáratánál támadta meg áldozatát. Az időstől táskáját ragadta el, aki ezt követően a földre esett.

hirdetés

A nyomozás eddigi adatai szerint a gyanúsított február 27-én Pécsett, egy társasház lépcsőházának bejáratánál az idős, mindkét lábán súlyos térdízületi problémáktól szenvedő sértett bal kezében tartott két nagy bevásárlótáskáját, valamint ridiküljét megragadta, majd két-három alkalommal, nagy erővel megrántotta, melynek következtében a sértett – aki igyekezett a táskák elvételét megakadályozni, közben segítségért is kiáltozva – elesett, a táskák kiestek a kezéből. Ezt követően a gyanúsított felkapta a földről a sértett ridiküljét és azzal együtt elszaladt a helyszínről.

A ridikülben 15.000 forint készpénz, a sértett iratai és lakáskulcsa volt. A pénztárcát és a lakáskulcsot a gyanúsított eltulajdonította, a táskát az iratokkal pedig a szomszéd ház előtt eldobta, ahol azokat a sértett megtalálta.

A gyanúsítottnak nem ez volt az első ilyen esete. Büntetett előéletű, ellene jelenleg is több – vagyon elleni bűncselekmények elkövetése miatt indult – büntetőeljárás van folyamatban.

A gyanúsításban szereplő bűncselekmény egy évtől öt évig terjedő szabadságvesztéssel fenyegetett. Alaposan feltehető, hogy a gyanúsított szabadlábon hagyása esetén megszökne, elrejtőzne, a sértett és egyéb tanúk befolyásolásával, megfélemlítésével, megnehezítené a bizonyítást, illetve újabb bűncselekményt követne el.

A határozat jogerős.