Újra útjára indul a lomtalanító járat

A Dél-Kom több ütemben oldja fel a járványhelyzet miatt bevezetett korlátozásokat. Június 2-ától, pótolják az elhalasztott lomtalanításokat – a pontos időpontról később részletes tájékoztatást adnak. Most egy általános tájékoztatóval informálják a pécsi lakosságot a lomtalanításról.

ELSZÁLLÍTJÁK: a háztartásokban feleslegessé vált, a rendszeresített hulladékgyűjtő edényben méretük miatt el nem helyezhető, kiselejtezett lomhulladékot (pl. nagyobb méretű berendezési tárgyakat, bútorokat, ágybetéteket, stb.).

NEM SZÁLLÍTJÁK EL:
– építési, bontási törmeléket (pl. beton, tégla, csempe, ragasztó, cserép, kerámia és azok keveréke, ablaküveg, síküveg);
– a kerti biohulladékot (pl. fanyesedék, faág, lomb);
– háztartásokban keletkező vegyes hulladékot (kommunális hulladék);
– elkülönítetten gyűjthető papír, műanyag- és fémhulladékot;
– ipari, mezőgazdasági vagy szolgáltatási tevékenység során képződött fém- és egyéb hulladékot (pl: autóalkatrész, szerszámok);
– állati tetemet, trágyát;
– elektronikai hulladékot (pl., háztartási gépeket, számítástechnikai eszközöket, ezek alkatrészeit, szórakoztató eszközöket – rádió, TV, lejátszók, szerszámgépeket);
– veszélyes hulladékot (pl. akkumulátor, festékes-, vegyszeres doboz, hígító, permetezőszer maradék, olajos hulladék, gyógyszer, gumiabroncs, stb.)

Építési törmelék, kerti biohulladék, elektronikai hulladék, veszélyes hulladék az önkormányzati rendelet szabályai szerint elhelyezhető a város három hulladékudvarában (Eperfás út 3., Szigeti tanya 12-14. Postagalamb u. 3.) egész évben, hétfőtől-szombatig 7-15 óráig.

A bútorokat a hatékonyabb helykihasználás, a gyorsabb munkavégzés érdekében, a Dél-Kom arra kér mindenkit, hogy szétszerelve adják át a közszolgáltatónak.

A zsákok, dobozok megtöltésénél figyelni kell arra, hogy azok kézi erővel mozgathatóak legyenek, emeléskor a súly miatt ne szakadjanak ki, és ne tartalmazzanak a rakodást végző személyt veszélyeztető anyagokat, például üvegdarabot, mely kivághatja a zsákot, és bárkit megsérthetnek.

A hulladékot az adott napon reggel 6 óráig kell kihelyezni a gyűjtőjárat számára!

hirdetés

Hirdetés