Újra Virágvásár!

Igen kedvező árakon lehet örökzöldeket, mediterrán különlegességeket, évelő- és szezonnövényeket vásárolni 2016. október 14-én, pénteken 10.00 és 17.00 óra között Pécsett, a Kossuth téren.

hirdetés

Korábbi sikeres rendezvények apropóján, Páva Zsolt polgármester újból kezdeményezte Pécs főkertészével, a várossal és a városüzemeltetési feladatokat ellátó BIOKOM Nkft.-vel közösen a virágvásár megrendezését. A tavaszi vásárhoz hasonlóan sok standdal, nagy területen, színes kínálattal készül a városüzemeltető társaság. Közel 700 négyzetméteren várják az érdeklődőket.

A városvezető azért kezdeményezte 2015 őszén a Pécsi Virágvásárt, hogy a látványos, nem csak hétköznapi növények kiültetésével még szebbé tegyük kertünket, portánkat, városunkat Pécsett. Azóta idén tavasszal is rendeztek virágvásárt, amely szintén elsöprő sikert aratott.

virágvásár, hl02

A mediterrán növények bemutatásával és árusításával szeretnék közösen felhívni a figyelmet arra, hogy az egyre melegedő klímának köszönhetően számos olyan növény létezik, amelyeket kevésbé ismerünk, de már jól tarthatóak és szépen mutatnak Pécsett is.

A Kossuth téren közel 10 virágárusító standot alakítanak ki különféle virágokkal, növényritkaságokkal. A polgármesteri standon beszerezhetőek lesznek ciprusok , örökzöld liliomfák, fenyőkülönlegességek, örökzöld tölgy, valódi babér, de emellett a többi standon is megjelennek még más mediterrán növények: cédrusok, korallberkenyék, babérmeggyek, illatcserjék, fűszercserjék és sok más érdekesség. A hagyományoknak megfelelően a mediterrán jelleg mellett helyet kapnak a vásáron a fűszernövények is, továbbá széles választékot találhatnak az érdeklődők a kétnyári virágokból is.

A polgármesteri stand a tavalyi alkalomhoz hasonlóan akciós árakkal várja majd a vásárlókat, valamint a programhoz csatlakozó, kitelepült virág- és növénykertészetek is kedvezményekkel kedveskednek a vásárlók számára.
Pécs városa szeretettel vár minden növényszerető és kertbarát polgárt, aki hajlandó tenni is azért, hogy szebb, virágosabb és zöldebb városban élhessünk!

Helyszín: Pécs, Kossuth tér
Időpont: 2016. október 14. (péntek) 10:00-17:00 óra között.