Ünnepi emlékjegyek a színesebb történelem oktatásért

Mindszenty József bíboros és Mansfeld Péter arcképével ellátott emlékjegyeket bocsát ki a Híd Numizmatikai Egyesület a forradalom 56. évfordulójának alkalmából, a jegyeladásból származó bevételt a közhasznú egyesület oktatási programjának fejlesztésére fordítják.

hirdetés

A biztonsági papírra nyomott emlékjegyeket Horváth Kinga és Szabó S. Zsolt tervezte – tájékoztatta az MTI-t pénteken közleményben az egyesület.

A programhoz csatlakozó iskolákat a szervezet olyan bankjegygyűjteményekkel támogatja, amelyek kézzel foghatóan mutatják be a magyar fizetőeszközöket az 1848-49-es szabadságharctól kezdve a rendszerváltásig, továbbá az intézmények ingyenesen juthatnak hozzá olyan bankjegygyűjteményekhez, amelyekkel színesebbé tehetik az iskolai történelemoktatást.

Mint írják, az egyesület alapvető célja az ismeretterjesztés, az értékek megőrzése, kiállítások, ifjúsági és ismeretterjesztő programok szervezése. Általános és középiskolai oktatás keretében népszerűsítik a numizmatikát mint a pénzzel és a pénztörténettel foglalkozó történeti segédtudományt, a történelmi időszakokat bankjegygyűjteményeken keresztül mutatják be.

A programokat befogadó tanintézmények részére az egyesület térítésmentesen bankjegygyűjteményeket adományoz és folyamatosan frissíti, bővíti ezeket.