Vádat emeltek egy pécsi képviselő ellen

A Baranya Megyei Főügyészség tájékoztatása szerint a Pécsi Járási Ügyészség költségvetési csalás bűntette miatt emelt vádat egy pécsi önkormányzati képviselő ellen.

hirdetés

A dokumentum szerint a vádlott által irányított gazdasági társaság 2010-2012. évben takarítási tevékenységet végzett elsődlegesen társasházak, illetve egy pécsi iskola számára. A kft.-nek ezen tevékenységéből közel 10 millió forint bevétele származott, azonban a cég 2010. és 2011. évben az adóhatóság felé a fizetendő áfa tekintetében valótlan tartalmú nyilatkozatot tett, míg 2012. évben adóbevallást egyáltalán nem nyújtott be.

A vádlott így összesen 3,1 millió forint adóhiányt okozott 2010-2012. évben áfa és társasági adónemben.

Emellett a képviselő mint a gazdasági társaság számvitelért felelős vezetője a számviteli törvény számos rendelkezését megszegte, mellyel a kft. pénzügyi, vagyoni helyzetének áttekintését meghiúsította.

A vádlott cselekménye többek között a költségvetési csalás bűntettének a megállapítására alkalmas, amely bűncselekmény büntetési tétele 3 évig terjedő szabadságvesztés.

  • kompetens majom

    érdekes, hogy mennyire rejtve van az oldalon a hír, le se hozva, kiről van szó. illetve bocsánat, dehogy érdekes. megszokott.