Vádat emeltek ellene, bíróság elé állhat Lovasi András

Vádat emeltek Lovasi András ellen, aki még tavaly márciusban okozott balesetet Budapesten – írja a Blikkre hivatkozva a 24.hu.

A múlt évi eset során Lovasi terepjárójával a tilos jelzés ellenére behajtott a Dózsa György út és a Damjanich utca kereszteződésébe. Összeütközött egy rendőrautóval, aminek aztán egy harmadik autó is nekivágódott.

A járőrkocsiban utazó két rendőr közül egyikük súlyosan megsérült, eltört a kulcscsontja, valamint több foga is kitört. A zenész elismerte a felelősségét a balesetben, az ügyészség pedig egy év után emelt vádat.

Az ügyészség közlése szerint:

A Budapesti VI. és VII. Kerületi Ügyészség vádiratot nyújtott be közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt. A vádirat szerint a vádlott a több másodperce piros jelzés ellenére hajtott be a kereszteződésbe és okozott balesetet, amelyben két személy zúzódást és csonttörést szenvedett. Az ügyészség indítványozta, hogy a bíróság – tárgyalás mellőzésével, az ügyiratok alapján, büntetővégzésben – szabjon ki pénzbüntetést és határozott időre tiltsa el a vádlottat a közúti járművezetéstől.

A lap szerint állítólag Lovasi korábban próbált peren kívül megegyezni a baleset sérültjeivel, hogy elkerülje a bíróság előtti felelősségre vonást, ám erre nem kapott lehetőséget.

A Blikknek Lovasi elmondta, a felelősségét elismerem. Várja az ítéletet, és bármi is lesz az, elfogadja.

Hirdetés