Valami gyanúsat találtak a pálinkák között

Otthon még így is bőven megéri, de le kell papírozni.

1200 liter „pálinkát” foglaltak le a Nemzeti Adó- és Vámhivatal pénzügyőrei Mohács közelében, mintegy kétmillió forint értékben, közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Dél- dunántúli Regionális Vám- és Pénzügyőri Főigazgatósága kedden.

hirdetés

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal Baranya Megyei pénzügyőreit a napokban a Mohácsi Rendőrkapitányság járőrei értesítették, amikor egy Fiat Ducato típusú gépkocsi ellenőrzése során, az üres zöldséges rekeszek között elrejtve nagy mennyiségű, ismeretlen folyadékkal teli kannákat találtak.

A pénzügyőrök megállapították, hogy a gépkocsiban hatvan darab, egyenként húsz literes műanyag kannában összesen 1200 liter, átlagban 49 százalékos, ismeretlen eredetű alkoholtermék volt, melynek származását a helyszínen az ellenőrzött személy hitelt érdemlően igazolni nem tudta.

A közel kétmillió forint értékű termékeket, valamint a szállításhoz használt gépkocsit a pénzügyőrök lefoglalták, és a jövedéki eljárás mellett, költségvetési csalás gyanúja miatt feljelentést tettek a NAV pénzügyi nyomozóinál.