Segítség a Martyn-szabadiskolának

Elsősorban szakmai segítség nyújtásáról szóló együttműködési megállapodást írt alá Páva Zsolt polgármester az ANK Martyn Ferenc Művészeti Szabadiskolában. A cél, hogy a képzőművészeti és zenei oktatást végző, Lantos Ferenc Kossuth-díjas művész által alapított intézmény továbbfejlődhessen.

hirdetés

A város és az alapítvány közötti együttműködési megállapodást Páva Zsolt és Benedek Dezső, a Martyn Ferenc Szabad Művészetoktatási Alapítvány elnöke látta el kézjegyével hétfőn. Mint azt a polgármester az iskolában tett rövid vizit és az ünnepélyes aláírás után elmondta, régóta sikeresen működik együtt az önkormányzat és a szabadiskola, mától azonban új minőségbe lép ez a kapcsolat.

A részletekről szólva azt mondta, nem feltétlenül anyagi segítséget nyújt Pécs az intézménynek, hanem szakmai támogatásban kértek segítséget az alapítvány vezetői és az iskola oktatói, gazdái. Az önkormányzat a pályázatok benyújtásában lesz az alapítvány segítségére, továbbá támogatja az együttműködés teljesítésében fontos szerepet játszó, az eredményes tanítást jobban szolgáló, iskolán belüli kísérleti rendszert.

A több mint három évre szóló megállapodásban az alapítvány vállalja többek között kiállítások, koncertek, szakmai találkozók szervezését, az interdiszciplináris gondolkodásmódot bemutató kiadványsorozat megjelentetését, valamint az oktatási programjával összhangban lévő művészeti táborok szervezését.

Az alapítvánnyal az önkormányzat évek óta együttműködik, tavaly és tavalyelőtt támogatást nyújtott az „Öröm-zenélés” művészeti tábor megszervezéséhez. Az elkövetkező három évben nagy hangsúlyt fektetnek a különböző tantárgyak, tudomány- és szakterületek közötti művészeti oktatás alapvető szempontjainak kidolgozására, az iskolán belüli oktatás továbbfejlesztésére.

Az előkészítő munka már ebben a tanévben elkezdődött, 2011/2012-es tanévben tervezik az eredmények gyakorlati megvalósítását. Terveik szerint akkreditált tanári továbbképzést is indítanak az interdiszciplináris művészetpedagógiai szemléletmód alapjairól és gyakorlati alkalmazásáról.

A fent írt szempontrendszer kidolgozásában és gyakorlati megvalósításában kérték az önkormányzat együttműködését, támogatását.