Városrész-felújítás és fürdőfejlesztés Mohácson

Megújult Mohács déli városrésze és kibővült a termálfürdő, az összesen mintegy 835 millió forint értékű beruházások záró ünnepségét csütörtökön tartották a Duna-parti városban.

hirdetés

A mohácsi önkormányzat és a Dél-dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség MTI-hez is eljuttatott közleményei szerint az Új Széchenyi Tervnek köszönhetően az 505 millió forintos városrész-rehabilitáció 428 millió, a 330 millió forintos fürdőfejlesztés 165 millió forintos európai uniós és hazai támogatással valósult meg.

Az elnyert pályázati források bevonásával a déli városrészben tizenegy szociális bérlakást alakítottak ki, kívülről felújították a református templomot, négy játszóteret, három kilométer utat, két és fél kilométernyi járdát építettek, egy óvodaépület átalakításával helyet biztosítottak a közösségi feladatokat is ellátó cigány kisebbségi önkormányzat klubházának.

A baranyai település önkormányzatának reményei szerint a rehabilitáció a város mintegy kétezer lakosának életkörülményein javít, hozzájárul “a munkahelyek számának növeléséhez, a közösségformáláshoz és csökkenti a társadalmi kirekesztettséget”.

A mohácsi termálfürdő bővítésének keretében egy szabadtéri medencerendszer épült együttesen mintegy félezer négyzetméteres vízfelülettel. Működtetését részben termálhővel és az elfolyó vizek hulladékhőinek újrahasznosításával, hőszivattyúzással biztosítják. Az új medencék élményelemekkel kiegészítve kikapcsolódási és többféle sportolási lehetőséget egyaránt kínálnak a vendégeknek, akikből a város egyre többet szeretne fogadni a szolgáltatások bővítése eredményeként – írták a közleményben.