Véleményeket gyűjt Tiffán Zsolt

Tiffán Zsolt a tegnapelőtti szigetvári szakmai fórum után, tegnap Sásdon folytatta megyei konzultáció sorozatát.

hirdetés

Mint ismert, Tiffán Zsolt az elkövetkezendő két hétben végigjárja a leendő járási székhelyeket és konzultációt folytat helyi, meghatározó civil, gazdasági, üzleti szereplőkkel a területfejlesztés, területrendezés témaköreiben.

A tegnapi konzultáción az elnök tájékoztatást adott a megye megváltozott feladatrendszeréről, valamint a törvényi változásokról, és kiemelte: a megyejárást azért indította útjára, hogy a helyi szereplőktől véleményeket, javaslatokat gyűjtsön be, melyek beépítésre kerülnek a megyei területfejlesztési koncepcióba.

Elmondta, ez nem kötelező feladata a megyei önkormányzatnak, azonban úgy gondolja, Baranya megye csak akkor lehet erős, ha egy széles körű, konszenzuson alapuló területfejlesztési koncepcióval rendelkezik, ehhez pedig szükség van a konzultációra.

Az eseményen részt vett Hargitai János kormánymegbízott is, aki tájékoztatta a sásdiakat a járási rendszerről, elmondta, eredetileg nem szerepelt a járási székhelyen Sásd, azonban Tiffán Zsolttal együtt meggyőzték a KIM-et arról, hogy a legracionálisabb döntés az, ha Sásd járási székhely lesz.

Tiffán Zsolt folytatja megyei konzultáció sorozatát, a mai napon Sellyén tart szakmai fórumot a Művelődési Házban, 16.30 órakor.

  • Endre Szabó

    Semmi szégyenérzet? Ennyit az emberségéről.