Veszélyben a családok?

A Fidesz szerint Bajnai Gordon programja most is a gyermekes családokra jelenti a legnagyobb veszélyt.

hirdetés

Selmeczi Gabriella, a Fidesz szóvivője keddi, az MTI-hez eljuttatott közleményében hangsúlyozta, ha a volt szocialista miniszterelnökön múlna, most is elvenné a családi adókedvezményt és a hároméves gyest, megháromszorozná a béreket terhelő adót, eltörölné a rezsicsökkentést.

Hozzátette: a baloldalnak lett volna ideje a gyermekszegénység ellen küzdeni, ehelyett csak mélyítette azt.

A kormánypárti szóvivő szerint a gyermekszegénységet, a nélkülöző, munka nélkül tengődő és eladósodott családokat a Gyurcsány-Bajnai-kormányok szélsőséges gazdaságpolitikája termelte ki. A “bankárkormány” hagyta, hogy egész országrészek – köztük kisgyermekes családok tömegei – tengődjenek munka nélkül és családok tízezreinek otthonára kerüljön jelzálog – vélekedett.

Selmeczi Gabriella azt írta, az alacsonyan iskolázott szülők egy életen át tartó munkanélküliségre voltak ítélve, míg a munka mellett gyermeket nevelőket büntették, ahelyett hogy segítették volna.

A Gyurcsány-Bajnai-kormány politikájával szemben ma a gyermeket nevelők támogatása a kormányzás egyik alappillére – közölte a szóvivő. A gyermeket nevelőket ma családi adókedvezmény, rezsicsökkentés, szociális gyermekétkeztetés és üdültetés, foglalkoztatási programok, munkahelyvédelmi akció, valamint az óvodai és bölcsődei férőhelyek bővítése segíti – jelentette ki.

Szabó Tímea, a Párbeszéd Magyarországért társelnöke keddi sajtótájékoztatóján azt mondta, az Együtt 2014 – Párbeszéd Magyarországért választási szövetség kormányra kerülése esetén egy, a gyermekszegénységet leépítő intézményrendszer létrehozását tervezi és el akarja érni, hogy 2018-ra egyetlen gyermek se éhezzen Magyarországon. Hozzátette: egyebek között fejleszteni kívánják a gyermekellátás minőségét, átalakítják a családi adókedvezményt és a gyes szabályait.