„Vezetni biztonsággal” – 3. forduló

A harmadik fordulóval folytatjuk a Pécs Városi Baleset-megelőzési Bizottság és a Pécs-Baranya Közbiztonsági Alapítvány „Vezetni Biztonsággal” öt fordulós vetélkedősorozatát. A vetélkedő lényege, a közlekedők figyelmét ráirányítsa a balesetek kiszámíthatatlanságára, a baleseti okokra.

hirdetés

Minden forduló egy baleseti szituációt jelenít meg. A vetélkedőben részt vevő személy feladata a felvázolt közlekedési szituációk értelmezését követően válaszolni a feltett kérdésekre.

A vetélkedő végeztével fordulónként a helyes megfejtők között három – három ajándékcsomagot sorsolunk ki, mely ünnepélyes díjkiosztón kerül átadásra. Aki mind az öt fordulóra beküldi a helyes megfejtést, azok között is kisorsolunk három értékes ajándékcsomagot.

Vezetni biztonsággal

„A” személygépkocsi Pécsett az Árkád Bevásárlóközpont parkolójában a parkolóhelyről történő kiállás során a gépkocsi bal hátsó részével nekiütközött az úton már hátramenetet végző „B” által vezetett személygépkocsi bal hátsó oldalának. Mindkettő jármű ugyanazzal a sebességgel kezdte meg a hátramenet végrehajtását. „A” személygépkocsi vezetője a helyszínt szóváltás után, a rendőri intézkedés megkezdése előtt elhagyta.

Miről kell meggyőződnie a gépjárművezetőnek a hátramenet végrehajtása megkezdésekor?

A balesettel érintett járművezetőnek milyen kötelezettségei vannak?

A közlekedési balesetről milyen esetben kell értesíteni a rendőrhatóságot?

A válaszokat kérjük 2014. április 09. (szerda) 12,00 óráig beküldeni a Pécs Városi Baleset-megelőzési Bizottság címére: 7622 Pécs, Vargha D. u. 3., vagy a gradvolts@baranya.police.hu címre. A megfejtésen kérjük feltüntetni: „Vezetni biztonsággal” III. forduló.