Vidám ska és jazz egy koncerten

Szombat este kilenckor világhírű zenészeket köszönthet a közönség a “New York Ska – Jazz Ensemble” (NYSJE) tagjaiban, a Pécsi Est Café színpadán.

hirdetés

Az együttes európai koncertkörútja során látogat el hazánkba, hogy az itteni hallgatóságot is elvarázsolja a pergő ska és a professzionális jazz segítségével. Koncertjeiken rendszerint tömegek ropják a bulis, magával ragadó dallamokra.

Bár a jazz és a ska a meghatározó irányvonal, a repertoárban a rocksteady, reagge, dancehall, valamint az ezekkel való kísérletezés is fontos szerepet kap. Mindezek együttesen adják meg a koncertek lendületét, feledhetetlen mivoltát.

A kilencvenes években alakult zenekar tagjai: ‘Rocksteady’ Fred Reiter (szaxofon, fuvola), Alberto Tarin (gitár), Yao Dinizulu dobos, Wayne Batchelor basszusgitáros, Rick Becker (harsona), valamint Earl Appleton billentyűs.

Az eltelt évtizedek alatt az együttes mindmáig megőrizte lendületes előadásmódját és népszerűségét. Érdekesség, hogy a vasfüggöny lehullása után az NYSJE volt az első amerikai ska zenekar, amely Európában, Lengyelországban koncertezett.

Czimermann Zsuzsanna írása.