Videó a balesetmegelőzésről

A Baranya Megyei Balesetmegelőzési Bizottság “Felelősséggel közlekedem” címmel pályázatot hirdet a középiskolás és a fiatal felnőtt korosztály részére. 

hirdetés

A pályázat célja bemutatni azt, hogy hogyan előzhető meg egy-egy balesetveszélyes helyzet kialakulása, illetve, ha már megtörtént a baj, hogyan lehet a legbiztonságosabban kezelni.

A következő témákat kell feldolgozni: sebességtúllépés, az alkohol hatása a közlekedésre, a kábítószerek hatása a közlekedésre, elsőbbség meg nem adása, szabálytalan előzés, gyalogosok közlekedése, kerékpáros közlekedés, biztonsági öv használatának elmulasztása, gyermekülés használatának elmulasztása.

A pályázaton 15-28 év közötti, Baranya megyében élő, dolgozó, tanuló fiatalok vehetnek részt. Olyan pályaműveket várnak, amelyek más pályázaton, kiállításon, programban még nem szerepeltek. A beküldött pályaművekre a Baranya Megyei Balesetmegelőzési Bizottság megelőzési programjaihoz, kiállításokhoz további felhasználás céljából kizárólagosan igényt tart.

A pályázatra 1 fő csak 1 pályaművet nyújthat be. A pályaművek időbeli terjedelme maximum 5 perc lehet. A videoklipeket tartalmazó DVD-t a pályázó nevével, e-mail és postacímével ellátva, valamint életkorának megjelölésével az alábbi címre várják:

Baranya Megyei Balesetmegelőzési Bizottság

7633 Pécs, Athinay Simon utca 7-9.

A pályaművek leadási határideje: 2013. október 31.

Az eredményhirdetés időpontjáról és helyéről a pályázat résztvevőit és a díjazottakat e-mail címükön értesítik.