Vihar: tűzoltók is vonultak

Országszerte összesen 22 alkalommal riasztották a katasztrófavédelem tűzoltóegységeit szombatra virradóra, főként fakidőlések és ágleszakadások miatt – mondta az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság helyettes szóvivője szombat délelőtt az MTI-nek. A délelőtti órákban a fővárosban további bejelentések érkeztek károkról.

hirdetés

Hajdu Márton beszámolója szerint elsősorban a fővárosban, Győr-Moson-Sopron és Vas megyében kellett kisebb káresemények miatt kivonulniuk, személyi sérülésről nem érkezett bejelentés. Hozzátette: a szakemberek számolnak azzal, hogy a nap folyamán még érkeznek hozzájuk bejelentések az éjszakai erős szél által okozott kisebb károkról.

Ferenczi Norbert, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság hivatalvezetője az MTI érdeklődésére elmondta: Budapesten 9 esetben riasztották munkatársaikat. Ezek közül kiemelte, hogy a Budakeszi úton egy fa kidőlt, és egy órán keresztül eltorlaszolta az út mindkét sávját.

Hajdu Márton szombat délelőtt azzal egészítette ki a fővárosi adatokat, hogy leszakadt ágak, ablakkárok miatt további húsz bejelentés érkezett a délelőtti órákban a katasztrófavédelemhez Budapesten.

MEGOSZTÁS
Előző cikkEKF: Kassán a magyarok
Következő cikkÉjszakai kutatás