Viking hajók lepik el Pécset

Április 29-én Skandináv kiállítás nyílik a Klimo Könyvtárban, melynek alkalmából viking hajómodell-építő pályázatot hirdetnek a 12-18 év közötti diákok számára.

hirdetés

A szervezők várják a fiatalok egyéni alkotásait, amik bármilyen anyagból, tetszőleges eszközzel és szabadon választott technikával készíthetnek. Természetes névnek, életkornak és egy elérhetőségnek szerepelnie kell a kész műveken. Fontos, hogy egy pályázó csak egy hajómodellel pályázhat, aminek méretei – magassága, hosszúsága és szélessége – nem haladhatják meg a harminc centimétert.

Az értékelés két kategóriában történik, az általános iskola felső tagozatos és a középiskolás diákok makettjei közül hirdetnek eredményt. A legjobb három alkotást díjazzák, a közönségdíjat pedig az a pályamű nyeri el, amelyik a könyvtár Facebook oldalán a legtöbb szavazatot gyűjti be az eredményhirdetésig.

A zsűri egyébként értékeli a találékonyságot, az eszközök, színek és formák bátor használatát, valamint az ötletességet és kreativitást is.

Az eredményhirdetésre június 21-én a Klimo Könyvtár kertjében, a Szepesy utcában kerül sor. A legszebb alkotásokból kiállítást is rendeznek, a nyerteseket pedig értékes nyereményekkel jutalmazzák.

A pályaműveknek legkésőbb június 6-án, délután három órára kell beérkeznie a PTE Egyetemi Könyvtár Történeti Gyűjtemények Osztályára, ahová természetesen bárki személyesen is beviheti a kész makettjét.

További információk:

E-mail: tgyo@lib.pte.hu

Tel.: +36/72/ 501-600/22651

Honlap: http://www.lib.pte.hu/tgyo