Visszaélnek Hargitai János nevével

A Baranya megyei kormányhivatal kormánymegbízottja, Hargitai János saját Facebook-profilján értesítette ismerőseit arról, hogy visszaéltek nevével. Nem árul semmit – írja.

hirdetés

A Hargitai János néhány nappal ezelőtt írta, hogy többen értesítették arról, hogy a  nevével, fotójával visszaélve különböző nyeremények elnyeréséről kaptak tájékoztatást.

A politikus szerint ugyanakkor ő nem árul semmit, semmilyen nyereményakcióban nem vesz részt. Mint mondja, mindez csak szélhámosság. Viccesen azt megemlítette, hogy „ez még akkor is így van, ha használtautó-kereskedéshez is megfelelő, megbízható ábrázattal rendelkezem esetleg”.

Az üzenetek egy másik, hamis profilról érkeztek, néhányan pedig óvatlanul is kapcsolatba léptek vele, így immár több mint 130 ismerőse van az ál-Hargitainak.

Az egyik ismerőse pedig azt írta, hogy immár két, ugyanazzal a fényképpel bíró Hargitai János van az ismerősei között, mert ő is visszaigazolta a hamisat. Hargitai ezért le is szögezi: nem regisztrált még egyszer a Facebookon.

A most is elérhető hamis oldalon egyébként olyan szövegek szerepelnek, amelyek egyfajta játékban való részvételre buzdítanak, amelynek keretében – vélhetően emelt díjas telefonszámra – egy kódot kellene elküldeni.

Oszvald Péter, a Pécs TV Labirintus című műsorának ügyvédje szerint az érintett – akinek ez esetben vissza is éltek a személyiségi jogaival – eldöntheti, hogy tesz-e jogi lépéseket az ügyben, vagy pedig megelégszik azzal, hogy értesíti az ismerőseit. Ugyanakkor az is peres eljárást indíthat, akit valamilyen kár ért az esettel kapcsolatban. Az ügyvéd megemlítette, az internet térhódításával egyre több hasonló üggyel lehet találkozni.

Kerestük Hargitai Jánost is telefonon, de nem sikerült elérnünk pénteken.