Vívótavasz Pécsett

A 2011-2012-es vívó versenynaptárakra nézve többször is találkozhatunk Pécs nevével. A PTE-PEAC-PVSE vívószakosztálya ugyanis nemcsak az eredményes vívók nevelésében jeleskedik évek óta, hanem a vívóversenyek szervezésében is országos hírnévre tett szert.

hirdetés

A jelenleg is folyó idényben, jelezve a városban a kard szakág erősödését, immár ebben a fegyvernemben is rendez viadalokat a klub a megszokott párbajtőrversenyek mellett. Március 23-25-én, várhatóan az Ifjúság úti egyetemi csarnokban kerül sor az Olimpici Párbajtőr Grand Prix (11-15 évesek) szezonbeli negyedik fordulójára, április 20-21-én pedig a kadét (U17) és junior (U20) párbajtőrmezőnyt várják ugyanide, válogatóversenyekre.

Több évtized után április 14-én rendez újra kardversenyt a pécsi egyesület: a III. korcsoportos (U13) országos Diákolimpia döntőjének fog otthont adni a komlói Gagarin Általános Iskola tavaly átadott tornacsarnoka, majd április 28-29-én a Reménység Körverseny (11-15 évesek) zárófordulóján léphetnek pástra az ifjú kardozók.

Utóbbi esemény különlegessége lesz, hogy szintén Pécs ad otthont ezen a hétvégén a versenysorozatot lezáró gálának, amely során az Árkád bevásárlóközpont aulájában mérik össze tudásukat az érintett korosztályok legjobbjai.