Vízátfolyások nehezítik a közkedést Nógrád megyében

Vízátfolyások nehezítik a közlekedést Nógrád megyében a 21-es főút több szakaszán, és településeken is – közölte a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság szóvivője. A 21-es főút több szakaszán félpályás korlátozás van érvényben, a közútkezelő munkatársai dolgoznak az utakon – mondta Szeles Péter. Hozzátette: az éjszakai esőzés miatt Etesen három szakaszon, és Rákóczibánya előtt is vízátfolyás alakult ki. Szuhán kőfal omlott egy patakba, Bátonyterenyén homokzsákkal védik a pincéket – mondta a szóvivő. Szeles Péter közölte: a hasznosi és a maconkai víztározókon nem okozott problémát az esőzés.

hirdetés

Vízátfolyás miatt lezárták a Heves megyei Zagyvaszántó és Apc közötti út egy szakaszát szombaton délben – közölte a területileg illetékes közútkezelő társaság az MTI-vel. Az intézkedés az út mintegy száz méter hosszúságú szakaszát érinti. A két település más irányokból megközelíthető.

A közútkezelő társaság ügyelete emlékeztetett arra is, hogy a 3-as számú főút Borsod-Abaúj-Zemplén megyei szakaszán, Mezőkövesd határában sem lehet közlekedni, az autókat a régi 3-as útra terelik, amely Mezőkövesd belterületén vezet keresztül.