Két helyen is felújításba kezd a Tettye Forrásház

Folytatódik a szolgáltatás biztonságát veszélyeztető vízvezetékek tervezett korszerűsítése Pécsen. A héten újabb két utcában indul meg a felújítás, ami hosszú távon az ott élők érdekeit szolgálja.

hirdetés

A munkálatok június végéig zajlanak majd a Hegyalja és a Dischka Győző utcában, ahol a Tettye Forrásház Zrt. és a megbízott vállalkozók szakemberei dolgoznak majd.

A Hegyalja utcában egyszerre két fővezetéket cserélnek

Csaknem egy kilométernyi új vízvezeték kerül a földbe a pécsi Hegyalja utcában június végéig, ahol egy munkaárokban, egy felbontással egyszerre két fővezetéket cserélnek a Tettye Forrásház Zrt. szakemberei. A tettyei vízbázis felől ivóvizet szállító stratégiai fővezetéket és a vele párhuzamos ellátó vezetéket a Hegyalja utca 47-122. között újítják meg (a Böckh János utca és a Felsőhavi utca közti szakaszon). A rekonstrukcióval jelentősen javul az üzembiztonság, ami az épített környezet védelmében kiemelten fontos azon a szakaszon, ahol egy esetleges meghibásodás rendkívül nagy károkat okozhat. A Felsőhavi utca irányába tartó korszerűsítés több ütemben zajlik: a munka haladásának megfelelően a Böckh János utcai kereszteződéstől a Hegyalja utca 47. számig tartó részen az utat 50-100 méteres szakaszokban zárják el a forgalom elől, emiatt a Hegyalja utca aktuálisan elzárt szakaszáig mindkét irányból zsákutca lesz, és parkolni sem lehet majd az adott területen.

Pécs idén közel egymilliárd forintot fordít a víziközmű-hálózat felújítására

A Dischka Győző utcában az öntöttvas fővezetéket cserélik

A Jókai utcában véget ért, a szomszédos Dischka utcában most kezdődött a felújítás: a Tettye Forrásház Zrt. 250 méter hosszan kicseréli az 1960-ban épült, elöregedett öntöttvas fővezetéket, emellett megújítja a környező ingatlanok régi bekötővezetékeit is. A felújítás a Jókai utcai kereszteződéstől a Váradi Antal utcáig halad az északi sávban, az egyirányú forgalom egy sávon végig biztosított lesz, a parkolási lehetőség azonban a munkavégzés adott szakaszán megszűnik.

A munkavégzés több ütemre bontva zajlik, az egyes ütemek végén előbb ideiglenesen állítják helyre az érintett útszakaszt, majd az utca 1630 négyzetméteren vadonatúj útburkolatot kap. Az ivóvíz-szolgáltatást mindkét munkálat során ideiglenes vízellátó rendszerrel biztosítják, ezért csak időszakos nyomásesésre, rövid ideig tartó vízhiányra számíthatnak az érintett lakók, akiket a szolgáltató szórólapokon értesít.

A Tettye Forrás Zrt. ezúton is köszöni a lakosság és a közlekedők megértését, türelmét!