Vujity Tvrtko tovább segíti Pécs nemzetközi népszerűsítését

Magyarország volt idén a Bukarestben megrendezett, 150 kiadót felvonultató Bookfest könyvfesztivál díszvendége. A rendezvényen meghívottként részt vett legújabb, román nyelvű könyve bemutatása alkalmából Vujity Tvrtko újságíró, televíziós személyiség is, aki Pécs Jószolgálati Nagykövete címet is magáénak tudhatja.

hirdetés

A könyvfesztiválon a Román Köztársaság miniszterelnök-helyettese, Markó Béla, valamint Kelemen Hunor kulturális miniszter adott fogadást. Az eseményen Vujity Tvrtko adta át Kelemen Hunornak, Románia kulturális miniszterének dr. Páva Zsolt, Pécs polgármesterének levelét, amelyben a város első embere személyes látogatásra hívja Pécsre a kulturális tárcavezetőt.

Kelemen Hunor elmondta, hogy szívesen eleget tesz a meghívásnak, hiszen 2010 szeptemberében Ioan Nemtoi üvegművész kiállítását nyitotta meg a Dél-Dunántúli Regionális Tudásközpontban, és nagyon kedvezőek a városról tett benyomásai.

„Pécs hatalmas lehetőséget kapott az EKF-programmal, hiszen nemcsak saját magát, hanem az egész országot bemutathatta a legjobb színben, beleértve a magyar kulturális örökséget, hagyományokat és persze a híres vendégszeretetünket is” – fogalmazott Vujity Tvrtko, aki – mintegy meghosszabbítva Pécs2010 Európa Kulturális Fővárosa nagyköveti címét – jelenleg Pécs Jószolgálati Nagykövete.

„Ennek a programnak nemcsak 160 000 ember, azaz Pécs lakossága volt a nagykövete, hanem a határon innen és túl élő magyarság teljes egésze. Ezután is minden tőlem telhető eszközzel segíteni fogom Pécs hazai és nemzetközi népszerűsítését, hiszen ez az én városom”.