Zöld utat kaptak egyes szabadtéri rendezvények

Május 29-től be szabad menni a fővárosi éttermek belső tereibe, fogadhatnak vendégeket a budapesti szálláshelyek, és a sportrendezvények.

hirdetés
Uránia Mozi

Kiss Róbert alezredes az operatív törzs csütörtöki sajtótájékoztatóján elmondta, hogy megjelent a Magyar Közlönyben a fővárosi védelmi intézkedések következő üteméről szóló kormányrendelet. Ennek értelmében pedig be lehet már menni, le lehet ülni a fővárosi vendéglátóhelyek belső tereiben, ahol fogyaszthatunk is, de a dolgozóknak a vendégek által látogatott területeken maszkot kell viselniük, és be kell tartani a védőtávolságot.

Emellett fogadhatnak vendéget a fővárosi szálláshelyek és kinyithatnak a szabadtéri játszóterek is.

Egy másik kormányrendelet lehetővé teszi szabadtéri rendezvények – többek között sportrendezvények, kulturális rendezvények, színházi előadások, kiállítások, cirkuszi előadások – megtartását is. Fontos tudni, hogy szabadtéri rendezvénynek kell tekinteni azokat is, ahol az időjárásra tekintettel a szervezők sátorral védekeznek, illetve azt is, ahol az építmény fallal határolt, de részben vagy egészében fedetlen (ilyenek például stadionok, uszodák, szabadtéri színpadok és mozik).

A kormányrendelet értelmében a nemzeti parkok szabadtéri létesítményei is látogathatók, de mindenki köteles betartani a védőtávolságot.

Nem zárt helyen tartott zenés, táncos rendezvényen is tilos azonban továbbra is részt venni.

hirdetés
Uránia Mozi