Ismét havazhat a Mecsekben

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint szerda hajnalig erősen felhős vagy borult marad az ég, sokfelé esővel, záporral, sőt a magasabban fekvő helyeken reggelig havas eső, leginkább a Mecsekben havazás is lehet.

hirdetés

Szerda kora reggeltől északnyugat felől gyors ütemben felszakadozik a felhőzet, a délelőtt folyamán az összefüggő csapadékzóna Erdély felé elhagyja az országot. Mögötte napközben gomolyfelhők képződnek, felhőátvonulásokra számíthatunk futó záporokkal, néhol jégdarával, illetve a hegyvidéki területeken hózáporok is kialakulhatnak, elsősorban a Balassagyarmat-Szeged vonaltól keletre.

Napnyugta után egyre nagyobb területen kiderül az ég, felhősebb területek ekkor már csak a Tiszántúlon és a Nyugat-Dunántúlon lehetnek. A sokfelé erős északnyugati szelet kora reggelig viharos lökések kísérik, majd délutántól fokozatosan mérséklődik a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 1, 6 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet országszerte 8, 9 fok körül valószínű.