Letépheti a fejünket a pécsi szél péntek este

A heves zivatarok veszélye miatt első- és másodfokú riasztást adott ki a meteorológiai szolgálat a dunántúli térségre. Baranyában zivatarok, károkozó szél és nagyobb jégeső is lehet péntek este.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat szerint augusztus 10-én késő este délnyugat felől intenzív zivatarlánc érte el a Nyugat-Dunántúl térségét, a zivatarokat viharos, olykor orkán erejű kifutószél kísérte. Pénteken este Pécsre is megérkezik a várva várt lehűlés, a térségben zivatarok várhatóak, amelyeket jégeső, viharos, akár 80-100 kilométer/órás széllökés és intenzív csapadék kísérhet. A hidegfront délután 18:00 és este 21:00 óra között csap le városunkban.

Érkezik!!

A legalacsonyabb hőmérséklet többnyire 18-25 fok között alakul, ugyanakkor az Északi-középhegység völgyeiben ennél kissé hűvösebb, míg a vízpartokon, magasabban fekvő helyeken, és a nagyvárosok belvárosi területein enyhébb lehet a hajnal. A legmagasabb hőmérséklet általában 32-38 fok között valószínű, de a nyugati határvidéken 29, 30 fok is lehet.