Megmondjuk, hogy mennyire lesz hideg csütörtökön!

Azért nem annyira, hogy félnünk kellene, de csütörtökön átalakulást hoz egy hidegfront, közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat a Facebook-oldalán.

hirdetés

A tartós hőség miatt szerdára az egész országra figyelmeztetést adott ki a meteorológiai szolgálat, Baranyában is másodfokú figyelmeztetés van érvényben.

A Dél-Dunántúlon is alakulhat ki zivatar, melyhez viharos szélroham, rövid ideig tartó intenzív csapadék és jégeső társulhat. Olyan heves zivatarok is lehetnek, amelyeket 90 kilométer/óránál is erősebb szél és nagyméretű (akár 2-3 centiméteres átmérőjű) jég kísérhet. A heves zivatar veszélye miatt Baranyára elsőfokú figyelmeztetést adtak ki.

A meteorológiai szolgálat a Facebook-oldalán jelezte: éjjel, illetve csütörtökön viharos széllel, záporokkal, zivatarokkal hidegfront érkezik. Csütörtökön a délnyugati szél megerősödik, nagy területen viharossá fokozódik. Zivatarok környezetében is lehetnek viharos széllökések. A legmagasabb nappali hőmérséklet 27 és 34 fok között alakul, Pécsen 31 fok lesz.