13 C
Pécs
vasárnap, május 5, 2024
KezdőlapAbszolút NőFészekSaláta helyett tabbouleh

Saláta helyett tabbouleh

Kerti saláta, görög saláta, kukoricasaláta, grillezett padlizsán és kenyér: isteni finom mindegyik, de egy idő után a könyökünkön jönnek ki. A nyári sütögetések végéhez közeledve megkockáztatjuk, hogy jól jön egy-két új ötlet. Augusztus utolsó napjaiban szolgáljunk fel valami különlegesebbet a húsok mellé!

[box title=”Tabbouleh” box_color=”#dbf583″ title_color=”#0a0a0a”]

Hozzávalók:

  • 3/4 bögre bulgur
  • 1 nagy csokor petrezselyem finomra aprítva
  • 10 levél menta finomra aprítva
  • 6 újhagyma
  • 8-10 koktélparadicsom
  • 2 egész citrom leve
  • 4 ek olívaolaj
  • frissen őrölt bors

Elkészítés:

A bulgurt 2,5szeres mennyiségű sós vízben főzzük roppanósra. A paradicsomot, a hagymát vágjuk apróra és adjuk a bulgurhoz. Ha kész, keverjük bele a zöldfűszereket, az olivaolajat, a citromok levét, végül sózzuk, borsozzuk.  Hűtve tálaljuk.[/box]

tabbouleh

[box title=”Mediterrán pirítós” box_color=”#97bf62″ title_color=”#231a1a”]

Hozzávalók:

  • bagett
  • fokhagyma
  • érett paradicsom (puha, szinte már túlérett paradicsomok felelnek meg legjobban céljainknak)

Elkészítés:

A bagettet rézsútosan felszeleteljük és megpirítjuk. Ezután a félbevágott fokhagymagerezdekkel, majd az érett paradicsomok húsával is jó alaposan bedörgöljük a pirítósokat. Sima kenyér helyett isteni köret a grillezésnél.[/box]

pirítós, bagett

[box title=”Pancettával grillezett radicchio ” box_color=”#68a65a”]

Hozzávalók / 2 adag:

1 közepes fej radicchio saláta

10 dkg pancetta (olasz hasaalja szalonna) – 8 szelet

Elkészítés:

A raddichiót negyedekre vágjuk és mindegyik radicchio negyedet három részre bontva, egy-egy pancettát helyezünk a levelek közé, saslikpálcával rögzítjük. Parázsló faszén fölé, grillrácsra helyezve néhány perc alatt elkészítjük. Azonnal fogyasztjuk.[/box]

radicchio

[box title=”Meleg burgonyasaláta Cézár-öntettel” box_color=”#497a45″ title_color=”#ffffff”]

Hozzávalók:

  • 750 gr apró szemű újburgonya
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2-3 szál újhagyma
  • 3 ek majonéz
  • 1 ek olívaolaj
  • ½ citrom leve
  • 3 ek reszelt parmezán sajt
  • 3 ek reszelt cheddar sajt

Elkészítés:

A krumplit főzzük puhára sós vízben, közben zúzzuk bele a fokhagymát a majonézbe, majd adjuk hozzá az olajat, a citromlevet és a sajtokat. Az elkészült, leszűrt burgonyát forgassuk át ebben a szószban, és még melegen szórjuk meg a karikára vágott újhagymával. A hagyományos tejfölös burgonyasalátához képest egy kicsit más, kicsit különleges, ráadásul kiválóan illik a sült húsokhoz, kolbászokhoz. [/box]

burgonya, krumpli saláta

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő