Április 1-től simán utazhatunk Horvátországba, ha…

…rendelkezünk oltási bizonyítvánnyal, avagy az EU-listán szereplő antigén-tesztünk szerint már átestünk a koronavíruson – írja például EZ a helyi lap. Amennyiben ezen kategóriák valamelyikébe tartozunk, nem kell sem karanténba vonulnunk, sem pedig negatív PCR-tesztet bemutatnunk ahhoz, hogy átlépjük a horvát határt. A hét évesnél fiatalabb gyermekek esetében pedig egyáltalán nem lesz szükség semmilyen okmányra. 

hirdetés
Uránia Mozi

Március 31-ig azonban még a hónapok óta élő szabályok szerint ruccanhatunk csak át – néhány kivételtől eltekintve – Horvátországba: Magyarországról és más EU-tagállamokból csak 48 óránál nem régebbi PCR-teszt bemutatásával engednek be, vagy karanténba kell vonulnunk.

Mindemellett persze érdemes meggondolni, mielőtt már áprilisban nyaralást foglalnánk, hiszen a szomszédos Horvátországban hol emelkednek, hol csökkennek a fertőzésszámok, ahogy a Koronavirus.hr oldalon látható grafikon is jól mutatja.

Az utazással kapcsolatban most és április 1-e után is, például ITT informálódhatunk, de további tippek IDE kattintva is elérhetők.