Heti1hetényi – bemutatják Hosszúhetény termelőit

Egy ötfős, önkéntesekből álló Facebook-oldal videós tartalmai már több mint két éve járulnak hozzá a hosszúhetényi és környékbeli rendezvények színes és részletes bemutatásához, a mostani időszakban pedig arra koncentrálnak, hogy a helyi termelőket minél szélesebb körben népszerűsítsék.

hirdetés
Uránia Mozi

A 3HTV egy videoklubból nőtte ki magát egy olyan nonprofit szerveződéssé, amely ma már igen jól ismert a Pécs mellett fekvő több mint négyezer lelkes Hosszúhetényben.

– Egy kis csapathoz képest nagyon komoly technikai eszközökkel rendelkezünk– tájékoztatott minket Keszericze Zsolt, aki megkereste a helyi polgármestert, Csörnyei Lászlót a heti1hetényi ötletével.

Ismerős lehet a név
Az elnevezés ismerős lehet már azoknak, akik találkoztak a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara által elindított heti1helyi kampánnyal, amely leginkább a gasztronómiára és az élelmiszeriparra fókuszál. Ez a kezdeményezés lett átalakítva a helyi viszonyokra, kiterjesztve a vállalkozók tárházát az autó- vagy akár a faiparban munkálkodókig is.

– Azt szeretnénk, hogy egy közösségi tevékenység legyen ez a sorozat

– jelentette ki Keszericze, aki bízik abban, hogy minél több termelő és szolgáltató mutatkozik meg az elkövetkezendő hónapokban hiszen, ahogy ki is hangsúlyozta, több olyan vállalkozás is jelen van, amelyről az emberek nem is tudnak. Beszélgetőpartnerünk ezt azzal támasztotta alá, hogy csak a helyi szociális szövetkezetnek 27 tagja van, akik például szappangyártással, méhészkedéssel és lekvárkészítéssel foglalkoznak.

–Segítjük a civil szervezeteket és népszerűsítjük a helyi készítményeket

– így foglalta össze a tevékenységüket. A csapat igyekszik hetente felkeresni és bemutatni egy, a polgármester által kiválasztott termelőt.  Az első adás több mint ötezer embert ért el a 3HTV Facebook-oldalán, amelyhez már társult egy újabb epizód is.

– Nagyon örülünk a rengeteg bíztató visszajelzésnek, reméljük, hogy a segítségünkkel a helyiek tágabb keretek között is ismertebbek lehetnek – bizakodott az önkéntes videoklub tagja.

Keszericze Zsolt zárógondolatként elmondta, hogy a népes számú vállalkozó miatt 2021-ben biztosan minden héten lesz egy hetényi.

Szerző: Szilárd Alíz