Kiürült a dugi élesztőkészlet és mindig is érdekelt a kovász titka? Íme…

Sokan panaszkodnak, hogy a boltokban egy időre kifogytak az alapvető élelmiszerek, hiszen a koronavírus megjelenésekor az emberek pánikszerűen vásárolni kezdtek, holott ennek nem sok értelme volt. Habár azt tapasztaljuk, hogy szépen lassan helyreáll a rend, az élesztő valami miatt továbbra is igazi kincsnek számít. Sebaj, ha liszt azért még akad otthon, akkor kísérletezzünk saját nevelésű kovásszal! Hogy miért? Egyrészt tökéletes, ínycsiklandó kenyeret lehet vele sütni, másrészt nevelgetni is jó buli, és amíg muszáj otthon maradni, tuti időnk is akad rá. 

A Vekni Műhely közösségi oldalán, a finom kenyerek mestereként ismert Pádár Szilvia napról napra megmutatja bejegyzéseiben követőinek, hogyan is kell kovászt nevelni. Mostanában egyébként is nagy divatja van a „kovászolásnak”, viszont sokan nem tudnak megbirkózni valami miatt az egyébként nem is olyan egyszerű, de sok odafigyelést igénylő feladattal. Talán csak az idő, egy jó recept és a professzionális segítség hiányozik.

Szabadidő az otthoni bezártság alatt biztos akad, utóbbi kettőt pedig most, hála a Vekni megálmodójának, bárki megkaphatja online. Hajrá!

Íme, itt az első lépés: 

Kiemelt kép: Vekni Műhely Facebook

hirdetés