Mutasd meg öltözéked! Online játékot hirdet a mohácsi múzeum a népviselet napjára

Szuper online játékra hívja a népviselet napja alkalmából (április 24.) az érdeklődőket a mohácsi Kanizsai Dorottya múzeum. Mutatjuk a részleteket.

hirdetés

Értékes ajándékokat lehet nyerni, ha magatokra öltitek és megmutatjátok saját tervezésű vagy saját készítésű hagyományos népi motívumokkal kreált kiegészítőtöket, ruhátokat – szól a múzeum felhívása, melyet Facebook-oldalukon osztottak meg.

Mint írják, messenger-üzenetben várják a fotót vagy rövid videót, amiben elmesélhetitek, eltáncolhatjátok vagy akár el is énekelhetitek, mit jelent számotokra a népviselet és a mai divat fúziója.

A beküldött anyagok a Kanizsai Dorottya Múzeum Facebook-oldalára kerülnek fel, ahol bárki megnézheti és lájkolhatja őket. A legtöbb kedvelést gyűjtő kép vagy videó tulajdonosa egy értékes nyereménycsomagban részesül, továbbá szakmai döntés alapján egy kreatív alkotót különdíjjal jutalmaznak.

A beküldés határideje április 23-a 10 óra, szavazni május 3-a 10 óráig lehet.

Tavaly a népviseletek napja egyébként egybeesett a magyarországi német nemzetiség által hat éve tartott TrachtTaggal (magyar fordításban: NépviseletNap) is. Kollégánk akkor beszámolt arról, hogyan ünneplik hagyományaikat a baranyai svábok, és a csodás palotabozsoki Patschkerját is megmutatta. Idén a hazai németek egyébként április 30-án bújnak népviseletbe, a Facebook-eseményhez kattintsunk IDE.