Tégy az egészségedért, csatlakozz az Életmód Okosan Programhoz!

A Pécsi Egészségfejlesztési Iroda (EFI) kétéves fennállásának apropóján elindította az Életmód Okosan Programot. Ugyan a járványügyi helyzet kissé felülírta az egészségfejlesztési irodák működését is, de online továbbra is várják az érdeklődők csatlakozását. (x)

hirdetés

A program eredetileg számos, prevenciót előtérbe helyező tevékenységet tartalmazna, azonban a járványügyi helyzethez alkalmazkodva, az Életmód Okosan Program keretében a pécsi szakemberek megszerveztek egy hathetes online előadás-sorozatot, melyben 4-4 előadást tekinthetnek meg azok, akik csatlakoznak a kezdeményezéshez IDE KATTINTVA.

A november 5-én elindult sorozathoz még mindig be lehet kapcsolódni, hiszen ingyenes regisztrációt követően az előadások a hathetes program végéig visszanézhetőek maradnak.

– A Pécsi EFI által finanszírozott előadásainkkal igyekeztünk minden korosztály mentális egészségfejlesztésére koncentrálni. Az iskolai színtéren életvezetési és motivációs előadásokat láthatnak a regisztrált osztályok diákjai minden csütörtökön reggel 8-tól. A nyugdíjas korosztályt csütörtökönként 10 órától humoros formában, de annál fontosabb témával szeretnénk bevonni: depresszió és veszteségkezelés. A lakossági színtéren pedig két előadás van minden héten: 18 órától stresszkezeléssel, 20 órától pedig lelki-spirituális beszélgetésekkel várjuk az érdeklődőket. Vigyázzunk egymásra és próbáljuk meg átvészelni ezt a nehéz, mindenki számára megterhelő időszakot! Ehhez kívánok mindenkinek sok erőt és kitartást – fogalmazott Hideg Balázs, a Pécsi Egészségfejlesztési Iroda szakmai vezetője.

Hozzátette, az előadásokon túl a mozgásszegény életmód ellen is igyekeznek megoldást kínálni a YouTube-csatornájukon elérhető zsírégető tornáikkal, valamint a Facebook- oldalukon követhető tartásjavító tornával.

A Pécsi Egészségfejlesztési Iroda az „Alapellátás és népegészségügy rendszerének átfogó
fejlesztése – Népegészségügyi helyi kapacitás fejlesztése” című, EFOP-1.8.19-17-2017-

00012 – számú projekt keretében valósul meg.

(x)