A világ legmegosztóbb ételei

Vannak olyan ételek és hozzávalók, amiket csak imádni vagy utálni lehet, mint az ananász a pizzán, a békacomb, a paradicsomos káposzta, vagy akár a pacal. Összegyűjtöttük a legelvetemültebb kombókat és kajákat, amiket a magyarok is előszeretettel fogyasztanak. 

hirdetés

Hallottatok már egészen meghökkentő ételfogyasztási szokásokról? Esetleg nektek is van egy kedvenc kajátok, ami mindenki másnál kiveri a biztosítékot? Kismamák például egészen bizarr ételeket kívánnak a várandósság alatt, ahogy már megírtuk korábban. Válogatásunkban ezúttal olyan ételeket sorolunk fel, amik tipikusan megosztóak a magyarok szemében.

Főtt éti csiga 

Bizony nem csak a franciák kedvelik a csigaragut, a csigapörköltet. Esősebb idő után sok magyar is kimegy a kertbe összeszedni a puhatestűeket, és megfőzi őket. A para leginkább abban áll, hogy mikor a vízgőz a csigaházakba kerül, szinte sikító hangot hallatnak. Csak erős idegzetűeknek ajánlott tehát.

Cukros-szalonnás túrós csusza

Egyesek szerint az nem normális, aki cukorral és pörccel is megszórja a túrós tésztát. Mások szerint ez egy igazi ínyencség. Ízlések és pofonok, mi mindenesetre úgy érezzük, ez az étel méltán kerül be a furcsa kombinációkat felvonultató cikkünkbe.

Fagylalt és só

Mára nem számít furcsának, ha a fagylaltot sós karamellával, lime-mal, chilivel vagy más, nem megszokott ízzel kombinálják a gyártók. Viszont továbbra is megütközéssel tölti el a társadalom többségét, ha valaki szalonnát, sült krumplit, vagy csipszet szór az édes gombócokra.

Medvecukor, amivel sokakat ki lehet kergetni a világból

Avagy a fekete gumicukor, a bocskorszíj. Nagyanyáink és nagyapáink még tudnának mesélni arról, mikor más édesség híján imádták az ánizsos, édesgyökér-kivonattal készülő fekete csigákat. Azóta sokat változott a világ és a legkülönbözőbb ízesítésű gumicukrok jócskán visszaszorították a bocskorszíjat, sok gyerek és fiatal nem is ismeri azt. Talán joggal állíthatjuk, hogy a medvecukor esetében nincs köztes állapot, csakis imádat vagy utálat lehetséges.

Bundás kenyér, lángos, és minden mi jó

A bundás kenyeret és a lángost mindenki máshogy szereti, májkrémmel, tejszínhabbal, lekvárral, mogyorókrémmel, mascarponéval megkenve, a kombinációk végtelenek. Mindenesetre szerintünk kicsit durva az egyébként is zsírban tocsogó tésztából még nagyobb kalóriabombát csinálni. Persze, ha valakinek ez ízlik…

+ Vér, velő, belsőség

Egy vegetáriánus már ezek említésétől is rosszul lesz. De még a húsimádókat is megosztja a sült vér, az agy- és gerincvelő, valamint a különböző belsőségek (akár nemi szervek) elfogyasztása. Egyesek azt állítják, hogy ezek a levágott állatok legínycsiklandozóbb részei, másokat kiráz tőlük a hideg is. Persze mindent ki kell próbálni egyszer.

hirdetés

Hirdetés