23 C
Pécs
vasárnap, április 28, 2024
KezdőlapHírzóna21 ezren látták a Nyolcak kiállítást

21 ezren látták a Nyolcak kiállítást

Több mint 21 ezer látogató volt kíváncsi a Nyolcak festőcsoport pécsi kiállítására. A tárlat az Európa Kulturális Fővárosa rendezvénysorozat kiemelt eseménye volt.

A képre kattintva megtekintheti a megnyitón készült felvételeinket!

– A 21 ezer látogató vidéki viszonylatban kiemelt érdeklődést jelent – mondta az MTI-nek Fabényi Júlia. A Baranya Megyei Múzeumok Igazgatóságának vezetője hozzátette: folyamatos volt az érdeklődés, az ingyenes napon pedig tolongtak a látogatók a Modern Magyar Képtár épületében. A 21 ezer látogatóból mintegy 1700 választotta azt a vasárnapot, amikor nem kellett az élményért fizetni.

A kiállítás – mely a Cézanne és Matisse bűvöletében – A Nyolcak címet viselte – az EKF 2010 egyik legfontosabb eseménye volt. A tárlat fő célkitűzése a Nyolcak közé tartozó festők (Berény Róbert, Czigány Dezső, Czóbel Béla, Kernstok Károly, Márffy Ödön, Orbán Dezső, Pór Bertalan, Tihanyi Lajos) munkáinak bemutatása volt.

E mellett azonban azoknak az európai festőknek a munkásságát is igyekeztek a nagyközönség elé tárni, akik inspirálták őket. A kiállítás névadói mellett a tárlaton fellelhetőek voltak Picasso, Dufy, Vlaminck és Kokoschka egyes művei is. A tárlat jelentőségét jelzi, hogy azt 20 milliárd forintra biztosították a szervezők.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő