Hirdetés

A Zsolnay Örökségkezelő Nkft. mindig is nagy gondot fordított arra, hogy a fiatal generációk figyelmét, érdeklődését felkeltse a kiállítások iránt. Ez a gondolat időről időre új lendületet vesz, mint a közeljövőben is.

A ZSÖK szakképzett munkatársai várják a 9–18 év közötti diákokat interaktív múzeumpedagógiai óráikra, illetve a munkahelyi kollektívákat csapatépítő múzeumi foglalkozásokra a Zsolnay Kulturális Negyedben. A diákoknak szóló programokat a gyerekek életkori sajátosságait figyelembe véve állítják össze, hogy a gyerekek élményszerű, interaktív és kreatív módon ismerhessék meg a Zsolnay Negyedet és a Zsolnay kerámiákat.

Az ajánlatok korcsoportonként a következők:

Múzeumpedagógiai óra a Zsolnay Aranykora – Dr. Gyugyi László gyűjteménye című tárlaton

(3-4. osztályos tanulóknak)

A program során a gyerekek tárlatvezetésen vesznek részt a Zsolnay Aranykora kiállításon, majd a vezetett bejárás után kisebb csoportokban kreatív, játékos feladatokat oldanak meg a kiállított tárgyakkal kapcsolatban, így ismerkednek meg ezzel a gyönyörű gyűjteménnyel.

A foglalkozás időtartama nagyjából 60 perc.

A program díja: 1.000 Ft/fő a belépődíj és 5.000 Ft/csoport a múzeumpedagógiai foglalkozás díja.

Múzeumpedagógiai óra a Zsolnay Aranykora – Dr. Gyugyi László gyűjteménye című tárlaton

(5-8. osztályos tanulóinak és középiskolás diákoknak)

A foglalkozás alkalmával a tanulók tárlatvezetésen vesznek részt a Zsolnay Aranykora kiállításon, amely során megismerkednek a kiállított kerámiák történetével és néhány alkalmazott technikával is. A vezetés után a fiatalok a megtekintett kiállításhoz kapcsolódó kreatív, játékos feladatokat oldják meg kisebb csoportokban. A feladatok fejlesztik a diákok közötti kooperációt és a kreativitást.

A foglalkozás időtartama nagyjából 90 perc

A program díja: 1.000 Ft/fő a belépődíj és 5.000 Ft/csoport a múzeumpedagógiai foglalkozás díja.

Interaktív múzeumpedagógiai foglalkozás

(5-8. osztályos tanulóknak és középiskolás diákoknak)

A foglalkozás elején a diákok részt vesznek egy idegenvezetésen a Zsolnay Kulturális Negyed parkjában, ahol megismerhetik a Zsolnay család és a gyár történetének legfontosabb állomásait. Ez után interaktív, játékos feladatokat oldanak meg kisebb csoportokban. A foglalkozáson nagy hangsúlyt kap a kreativitás, a fantázia, a kooperáció és a szerepjátszási képesség fejlesztése. A szerepjátékok során a gyerekek önállóan, csoportokban dolgozva mutatnak be kisebb jeleneteket a legendás Zsolnay család életének eseményeiből.

A foglalkozás időtartama nagyjából 90 perc.

A program díja: 800 Ft/fő az idegenvezetési díj és 5.000 Ft/csoport a múzeumpedagógiai foglalkozás díja.

Zsolnay Negyed Activity

(középiskolás diákoknak)

A programon a diákoknak idegenvezetők mutatják be a Zsolnay Negyedben található legfontosabb helyszíneket és mutatják be nekik a Zsolnay család és a gyár történetének fontos eseményeit. A vezetésen a kerámiagyártás főbb fogalmaival is megismerkednek a résztvevők. Az idegenvezetést követően a diákok activity játékban dolgozzák fel a megszerzett új ismereteiket.

A foglalkozás időtartama nagyjából 90 perc.

A program díja: 1000 Ft/fő az idegenvezetési díj és 5.000 Ft/csoport a múzeumpedagógiai foglalkozás díja.

Múzeumpedagógiai foglalkozás

(munkahelyi csapatépítő kirándulásokhoz)

A szakemberek várják a felnőttek jelentkezését is múzeumpedagógia programokra. Kimondottan felnőttek számára is szerveznek foglalkozásokat, például csapatépítő kirándulásokhoz vagy akár baráti társaságoknak, családoknak is, hiszen a múzeumpedagógia nem csak a gyerekeknek kínál érdekes programot.

A résztvevők ezeken az alkalmakon megismerkedhetnek a Zsolnay Negyed főbb látnivalóival, igény szerint választhatnak a kiállítások közül, melyeken idegenvezető tart tárlatvezetést számukra. A vezetés után csapatépítő, játékos, kreatív feladatokkal dolgoznak tovább. A cél, hogy különleges élményt nyújtsanak, gyönyörű környezetben, mely a műtárgyak megtekintésén túl kikapcsolódást jelent a felnőtteknek is.

A foglalkozás időtartama nagyjából 90 perc (igény esetén hosszabb).

A program díja: Vezetett séta a Zsolnay Negyed parkjában és múzeumpedagógiai foglalkozás: 800 Ft/fő az idegenvezetési díj és 5.000 Ft/csoport a múzeumpedagógiai foglalkozás díja.

A Zsolnay Aranykora – Dr. Gyugyi László gyűjteménye tárlatvezetés és múzeumpedagógia foglalkozás

Igény esetén lehetséges más kiállításokon is megszervezni a programot, ilyenkor egyedi árajánlatot kérhetnek.

Fontos, hogy a programokra minden esetben előzetes bejelentkezés szükséges.

A foglalkozás díja: 1.360 Ft/fő a belépődíj és 5.000 Ft/csoport a múzeumpedagógiai foglalkozás díja.

Jelentkezni, időpontot egyeztetni, a programok részleteiről érdeklődni az alábbi elérhetőségeken lehet hétfőtől péntekig 9.00–17.00 közt:

e-mail: [email protected], tel: + 36 20 235 4722

(x)

Hirdetés

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét