Hirdetés

A Kodály Központ február 9-én egy különleges felállásnak ad helyet: a 30Y Kocsmakoncertjén közreműködik Mucsi Zoltán, Kapa! Felcsendülnek a legismertebb 30Y dalok közvetlenül, akusztikusan, ugyanakkor a slágerek mellett kulcsszerepet kapnak a dalokhoz kapcsolódó anekdoták is.

„Kocsma annyi minden lehet. Mondjuk a konyhád hajnalban, koncert után, vagy egy lakás, a barátodé persze, sosem a tiéd. Vagy a non-stop előtt a padka, vagy a resti, a vasútállomáson. Hogy te nem mozdulsz, hanem minden körülötted.” (Beck Zoli)

A 30Y kocsmakoncertje a Művészetek Palotájában debütált 2015-ben. Alakulástörténete szinte egyidős a zenekarral, hiszen a 30Y lassan tizenöt éve játszik közvetlen hangú, akusztikus koncerteket: fesztiválokon vagy éppen az utcán. A 2012-ben megjelent Szentimentálé lemez (amely duplalemezként jelent meg bakeliten) egyszerre rendezte újra és foglalta össze a zenekar akusztikusan hangszerelt dalait. Ezek köré szerveződött aztán koncertsorozat 2013-ban, ami különböző formában és hangszerelésben szólalt meg évről évre. Idővel egyre több dal került a dalrendbe a zenekar teljes repertoárjából, az intim megszólalás pedig lerázta magáról a pátoszt, inkább a közvetlenség, a közönséggel közös élmény, a dalokhoz kapcsolódó anekdoták váltak fontossá. 30Y-dalok a kocsmapulton.

Jegy és részletek ITT.

(x)

Hirdetés

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét