16 C
Pécs
szombat, április 27, 2024
KezdőlapAbszolút Pécs65 éves a pécsi „Művészeti”: jubileumi kiállítás nyílik december 1-én

65 éves a pécsi „Művészeti”: jubileumi kiállítás nyílik december 1-én

Ahogy most nevezzük, a Pécsi Művészeti Gimnázium, Szakgimnázium és Technikum idestova 65 éve meghatározó szereplője a magyar középfokú művészetoktatásnak. Az évfordulót most a képző- és iparművészeti szakképzés kiállításával ünnepli az intézmény, minden érdeklődőt várnak a Pécsi Galériában!

[su_quote]

Az intézmény 1957 óta a művészeti alkotómunka, a tudásépítés és képességfejlesztés, valamint a tehetséggondozás, -fejlesztés műhelye. A képzés jelenleg négy művészeti területen folyik, amely folyamatos változáson, megújuláson ment keresztül az eltelt évtizedek alatt.

Az ország minden tájáról érkeznek növendékek az iskolába azért, hogy kiváló művésztanárokkal, mesterekkel dolgozzanak együtt, és azért, hogy közismereti és művészeti tanulmányaik nyomán a kultúra felkészült, igényes befogadói és alakítói legyenek.[/su_quote]

– olvasható az esemény oldalán.

A képző- és iparművészeti – festő, grafika, ötvös, kerámia, szobrász, textil – képzés jubileumi kiállítása a Pécsi Galériában (Széchenyi tér 14.) nyílik meg december 1-én 17.00-kor, dr. Lehota M. János esztéta osztja majd meg gondolatait az egybegyűltekkel.

A tárlat január 15-ig látogatható.

További részletek itt és itt olvashatók.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő