8 C
Pécs
vasárnap, április 28, 2024
KezdőlapKultZónaA barokk világában barangolhatnak a pécsi iskolások

A barokk világában barangolhatnak a pécsi iskolások

Most a fiatalabb korosztály is megismerkedhet a múzeumok világával a Pécsi Egyházmegye jóvoltából. A november 1-ig látogatható „Senser, a barokk festő” című kiállításhoz ugyanis számtalan múzeumpedagógiai program is társul a Püspöki Kincstárban.

A múzeumpedagógiai programok célja, hogy a fiatalabb korosztály is komfortosan érezze magát a múzeumi közegben, illetve, hogy a számukra talán nehezebben értelmezhető műalkotások „megnyíljanak”.

Sokféle játékon, alkotó tevékenységen keresztül kerülnek közelebb a gyerekek a pécsi-eszéki mester munkáihoz, és magához a barokk festészethez. Szoborjátékkal és élőképek segítségével megelevenednek a festmények szereplői, megkereshetik a leggyakrabban használt színeket, és szó esik arról is, vajon miért jeleníthette meg a festő saját magát a „Csodálatos kenyérszaporítás” című hatalmas méretű képen. Később pedig a műhelyben különleges, barokk hangulatú képeket festhetnek a gyerekek, ehhez pedig nagy barokk zeneszerzők művei adják meg az „alaphangot”.

A tárlat bejárásához sétálólapok is készültek két korosztály számára. Sőt, a tárlat ideje alatt arra is van lehetőség, hogy a pedagógusok kihelyezett rajz-, hittan-, művészettörténet- vagy épp történelemórát tartsanak a kiállítótérben.

Képek forrása: Egyházmegye

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő