12 C
Pécs
szombat, április 27, 2024
KezdőlapHírzónaA húsz éves a pécsi Kerekasztal Színházi Nevelési Központ

A húsz éves a pécsi Kerekasztal Színházi Nevelési Központ

Március 27-29. között a pécsi Apolló Kulturális Egyesület vendégeként a Bóbita Bábszínházban vendégszerepel a Kerekasztal Színházi Nevelési Központ.

A pécsi iskolások és pedagógusaik számára jól ismert alkotóközösség ezúttal legújabb programját, a Mézeskalácsház c. színházi nevelési előadást játssza három nap alatt, összesen hat alkalommal.

Különleges színházi élményt kínál a társulat azoknak az 1-2. osztályos tanulóknak, akik osztályukkal részt vehetnek az eseményen. Minden alkalommal egy teljes osztály a vendég, akik nemcsak nézők, hanem résztvevők is a játék során.

A Grimm testvérek Jánoska és Margitka (közismertebb címén Jancsi és Juliska) c. klasszikus meséje alapján készült játékban a gyerekek úgy tekintik meg az előadást, hogy eközben maguk is szerepben vannak: a két elhagyott kisgyerek társaiként bekapcsolódnak a történetbe: dilemmahelyzetekbe kerülnek, döntéseket hoznak, kalandokat élnek át és maguk is segíthetnek Jánoskának és Margitkának, hogy felismerjék szorongató helyzetüket, és el tudjanak menekülni a boszorkány csodás házából…

Írta: Hajós Zsuzsa
Dramaturg: Sebők Bori
Díszlet: Mindák Gergely
Játsszák: Bagaméry Orsolya, Lipták Ildikó, Nyári Arnold
Rendezte: Bethlenfalvy Ádám

Az előadások helyszíne: Pécs – Bóbita Bábszínház, Zsolnay Kulturális Negyed, 7626 Pécs, Felsővámház u. 50.

Előadáskezdések:
március 27. 9 és 13 óra
március 28. 8 és 13 óra
március 29. 9.30 és 12.30 óra

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő