8 C
Pécs
péntek, április 26, 2024
KezdőlapArtA legjobb ingyenes programok novemberre!

A legjobb ingyenes programok novemberre!

A novemberi időjárás beköszöntével sokan inkább otthon maradnak, de megéri ilyenkor is kimozdulni, hiszen a Zsolnay Negyedben megannyi ingyenes, közösségépítő program várja a látogatókat. Itt nem csak jól szórakozhatnak, de ha rendszeres látogatói lesznek egy-egy klubnak vagy foglalkozásnak, akkor a társaság, az összetartó közösség érzelmi biztonságot is nyújt.

Gyöngyfűző klub

November 6. és november 20. 10.00–12.00
Zsolnay Negyed – Ignác ház
Az érdeklődők megismerkedhetnek a különféle gyöngyök, ásványok anyagával, formáival. A műhelymunkához biztosítjuk az alapanyagokat, eszközöket, szerszámokat.

Szenior tánc

November 7. 10.00–12.00
Zsolnay Negyed – Herkules műhely
A tánc a résztvevők testi, lelki, mentális és közösségi jóllétére is kiváló hatással van. A szenior korosztály számára különösen ajánlott, a különféle táncstílusok, a remek zenék, a kiváló társaság garancia a résztvevők minél kiegyensúlyozottabb mindennapjaihoz.

Origami

November 9. és 23. 10.00–12.00
Zsolnay Negyed- Ignác ház
Az origami ellazít, mégis kihívást jelent. Néhány könnyű alaphajtás, és a csodálatos alkotások világa kitárul, legyen szó virágok, állatok, dobozok hajtogatási technikájáról, melyekből dekorációs tárgyak, ajándékok, játékok kelnek éltre.

Hallgassuk együtt- „Csak tiszta forrásból”

November 13. 17.00–18.30
Zsolnay Negyed – Herkules műhely
Vajon mit jelent ez a sok mindenre használt három szó a hangok nyelvén Bartók Béla tollából? Kiolvasható-e a Cantata profána ősi szövegének szimbolikája és üzenete a mának Bartók tolmácsolásában? Van ma is aktualitása? Előadó: Kircsi László oboaművész, zenetanár.

Ügyes mami

November 21. 10.00–12.00
Zsolnay Negyed – Ignác ház
Régen a fonóba jártak az asszonyok, most a Zsolnay Negyedbe jöhetnek a különböző kézműves textiltechnikák iránt érdeklődők. Itt megismerkedhetnek a kézikötéssel, horgolással, tűnemezeléssel, madzagszövéssel, varrással.

ÉlményMűhely – Kvázikristály óriásépítés zometool készlettel 

November 24. 15.00–17.00
Zsolnay Negyed – Herkules műhely
Az óriásépítés során bepillantást nyerünk a kvázikristályok különleges világába: felépítjük őket, megcsodáljuk szépségüket és megismerkedünk különleges szimmetriáikkal. Kapcsolódj be Te is a matematikai testépítésbe, segíts a csapatnak felépíteni a kvázikristályokat!

A részvétel minden programon ingyenes! Támogatja az Európai Szociális Alap és a Pécsi Helyi Akciócsoport. Szervező: Zsolnay Örökségkezelő NKft.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő