22 C
Pécs
hétfő, április 29, 2024
KezdőlapKorzóAki lemaradt a költészet napi programokról, most bepótolhatja

Aki lemaradt a költészet napi programokról, most bepótolhatja

A következő héten sem unatkozhatunk, hiszen koncertekkel, zenés irodalmi esttel és művészettörténeti előadással készülnek a városban. Íme a ZSÖK programkínálata.

Ha bárki lemaradt volna a költészet napi programokról (amelyről korábban részletesen itt írtunk), akkor április 16-án 19 órakor a Zsolnay-negyed E78 Koncertteremben még bepótolhatja a Vannak Vidékek című Kányádi Sándor-esten, Bogdán Zsolt és a Kaláka zenekar közös előadásában.

– A Kaláka együttes pályafutásának 50. évében elhatározta, hogy Bogdán Zsolttal a filmekből, előadóestjeiről (többek között Ady-műsoráról) ismert kiváló kolozsvári színésszel közösen előadást tart Budapesten a Vigadóban és a Kolozsvári Állami Magyar Színházban, melyen az ezredforduló legnagyobb magyar költője, Kányádi Sándor verseit hallhatja a közönség, a Kaláka együttessel közös zenés irodalmi esten – írták a programismertetőben.

Részletek ide kattintva érhetők el.

Április 18-án 20 órakor Gereben Zita és a Gáspár Károly Trió együttműködésében hallhatnak jazzdallamokat a műfaj kedvelői.

 Az énekesnő zenekarával elsősorban saját kompozíciókat tart műsoron, míg a Gáspár Károly Trió vendégművészeként színpadra lépve közismert jazzstandardek egyéni, friss, ugyanakkor a műfaj hagyományait tiszteletben tartó feldolgozásait adja elő – ismertetik a ZsÖK ajánlójában.

Gáspár Károly – zongora
Jónás Géza – nagybőgő
Bágyi Balázs – dob
Gereben Zita – ének

Április 19-én 20 órakor az Európa Kiadó örvendezteti meg a könnyűzene szerelmeseit koncertjével.

A zenekar rövid idő alatt a korabeli hazai alternatív rockzenei élet meghatározó együttese lett, amely kisebb-nagyobb megszakításokkal a kilencvenes évek középig működött. 2004-ben az Európai Unióhoz való csatlakozás alkalmából újra koncertet adtak az A38 Hajón, majd ezt követően 2013-ban új albummal jelentkeztek, immáron friss felállással – írták az ismertetőben.

Április 22-én, 18 órakor, a Művészetek és Irodalom Házában, a Művészettörténeti Szabadegyetem részeként előadást tart, dr. Aknai Tamás muzeológus, művészettörténész  egyetemi tanár, a Janus Pannonius Múzeum volt művészettörténeti osztályvezetője, a Pécsi Tudományegyetem Művészeti Karának volt dékánja, valamint az Amszterdami Egyetem és az Indianai Egyetem vendégprofesszora A művészet új feladatai és azok csapdái. A konstruktivizmus címmel.

A program részletes leírása itt olvasható.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő