Arad Napját ünneplik Pécsett is

Pécs és Arad kapcsolata 16 éves múltra tekint vissza, ekkor vált a két város egymás partnerévé, 11 évvel ezelőtt pedig a partnervárosi viszony új szintre lépett, Pécs és Arad testvérvárosok lettek. Azóta a két város megannyi közös rendezvényt szervezett a kötelék fenntartása és megerősítése érdekében. Arad napját idén is a Pécsi Napok keretein belül ünnepli a baranyai megyeszékhely, kiállítás nyílt a Művészetek és Irodalom Házában.

Idén 16 éve, hogy Pécs és Arad között szorosabb a kapcsolat. A partiumi város és a baranyai megyeszékhely közötti erős kötelék kulturális, tudományos és gazdasági alapokon nyugszik. Páva Zsolt az Arad Napja nyitórendezvényén elmondta: Pécsnek több mint 10 európai és Európán kívüli várossal van szerződéses kapcsolata, de ezek között a legaktívabb és leghatékonyabb az Araddal való együttműködés.

Az pedig már hagyománnyá vált, hogy minden évben megünneplik Arad Napját Pécsett és Pécs Napját Aradon. De ezen kívül a két város vezetői évente összeülnek mérlegelni a két város által megszervezett programokat és előkészíteni a jövő évi terveket – mondta Arad alpolgármestere, Ionel Bulbuc.

– Nemcsak a város miatt szeretünk idejárni, hanem az emberek miatt is, akik ragyogóvá teszik ezt a helyet. A két város közötti kapcsolat 2003-ban kezdődött, azóta köszönettel és elismeréssel tartozunk azoknak, akik ápolták ezt a gyümölcsöző kapcsolatot – mondta Ionel Bulbuc.

Idén Simó Margit aradi grafikus kiállítását tekinthetik meg az érdeklődők a Művészetek és Irodalom Házában az Arad Napja kapcsán.

DSC_5907
DSC_5888
DSC_5919
DSC_5916

Hirdetés