21 C
Pécs
hétfő, április 29, 2024
KezdőlapHírzónaArtventura kiállítás a pécsi Várostörténeti Múzeumban

Artventura kiállítás a pécsi Várostörténeti Múzeumban

Az ország tíz városát érinti az Artventura utazó kiállítás, amelynek utolsó állomása a pécsi Várostörténeti Múzeum (Felsőmalom u. 9.).

A kiállítás két részből áll: az egyik egy tárlat, amelynek témája a környezet, a fenntarthatóság, az újrahasznosíthatóság; a másik egy városról városra változó fotókiállítás, jelen esetben Lóki Csaba munkái.

A fenntartható fejlődés és a környezetvédelem témáját feldolgozó műveket a látássérültek is akadálymentesen megtekinthetik: Braille-írás, vezetőszőnyeg, audioguide segíti őket.

Ahogy Árpásy Miklós, az Artventura szervezője elmondta: a Magyarországon egyedülálló rendezvénysorozat tárgya a szórakoztató és elgondolkodtató kulturális élmények átadásán túl a környezetvédelem és a fogyatékos emberek integrációja.

Június 2-án a kiállításhoz kapcsolódóan környezetvédelmi „nyílt napra” is sor kerül. A tárlathoz kapcsolódik egy interneten elérhető, interaktív, környezettudatosságra ösztönző játék is. Ennek részletes leírása megtalálható a www.zoldkrajcar.hu oldalon.

A különleges kiállítás díjtalanul tekinthető meg egészen június 18-ig, a múzeum nyitva tartási idejében: vasárnap és hétfő kivételével naponta 10-16 óra között.

Forrás: Baranya Megyei Múzeumok Igazgatósága

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő