A pécsi Szamárfül Fesztivál az ország egyik legnagyobb ingyenes gyerekfesztiválja, így nehéz is szemezgetni a közel 100 program közül. Érdemes azonban már most beírni a naptárba, hogy augusztus 23–25. között irány a Zsolnay Negyed! Szubjektív kedvcsináló következik arról, hogy mik a legkedvesebb, legcukibb programok, amiket semmiképp se hagyjunk ki.

Gryllus Vilmos: Biciklizős dalok

„Egy szép nyári reggelen biciklizni indultunk, én és a 2 éves kislányom. Én a nyeregben, ő a rúdon, a kis gyerekülésben. Ahogy mentünk, ő egyszer csak hátranézett, és azt mondta:

– Papa, énekelj! És én énekeltem, ahogy épp az eszembe jutott: »Bicikli, bicikli, de gurul a bicikli…« Így kezdődött, s idővel összegyűlt egy lemeznyi dal, egy egész napos családi biciklis kirándulás története.”

Életre kelt mesehősök – Süsü és barátai kiállítás

Mirr-Murr, Sebaj Tóbiás, a Nagy Ho-ho-ho horgász, Pom-Pom, Süsü, és még sokan mások. Ők, Csukás István halhatatlan mesefigurái, akikről méltán elmondható, hogy a Mesebirodalom „Örök Darabjai”. E csodás mesebeli figurák most „teljes embernagyságban” is életre kelnek egy kiállítás keretében Megyeri János szobrászművésznek köszönhetően.

Pitypang és Lili
Meseolvasás, kvíz és kézműves foglalkozás, találkozás igazi segítőkutyákkal

Ismeritek Lilit és Pitypangot? Pásztohy Panka kedves meséi észrevétlenül tanítanak a felelős kutyatartás csínjáról-bínjáról, bemutatják az állatmenhelyek életét és a segítőkutyák munkáját is. A foglalkozáson elkészítjük saját Pitypang kutyusunkat, és igazi segítő kutyákkal is találkozhattok az Élethíd Segítő Kutya Alapítvány közreműködésével.

Brub, avagy egy zokni, aminek párja nincs

Brub félpár zokni. Mondhatnánk, hogy páratlan. Barátaival – Trappal, Kexszel és Uppival –  Ábel szobájában laknak, ahol az életük telis-tele van kalandokkal. A mesében találkoznak egy náthás porszívóval, megtudják, hogyan érdemes játszani a bújócskát, hogy mikor és honnan támad a kupiszörny, hogy Luke Skywalker az első űrhajós, aki fénysebességgel képes tolatni, és legfőképpen azt, hogy milyen jó, ha a zokninak igaz barátai vannak.

Készíts tengeri szörnyet!

A foglalkozáson műanyag hulladékból, zacskókból, flakonokból, kupakokból készíthetnek tengeri állatokat a gyerekek és szüleik. A tengeri szörnyek sorozat és a hozzá kapcsolódó foglalkozás arra hívja fel a figyelmet, hogy egyre több egyszerhasználatos műanyag tárggyal vesszük körbe magunkat, valamint a műanyag csomagolásból származó hulladék mennyisége olyan mértéket öltött, hogy az újrahasznosítás üteme nem éri el a hulladék termelésének ütemét.

(x)

Hirdetés