Hirdetés

Ilyen még nem volt! Ókori római katonák masíroznak az Árkádban, táncművészek libbennek át a boltok előtt, és közben szó szerint hajmeresztő fizikai kísérletek zajlanak a bevásárlóközpontban! Az ország legnagyobb kulturális holdingja, a Zsolnay Örökségkezelő NKft. mutatja be sokszínű kínálatát a családi programok, a turizmus, a szórakoztatás és a kultúra területéről június 11. és 17. között, a pécsi Árkádban!

Programok 0-tól 99 éves korig, ókortól napjainkig terjedő látnivalók, tánctól a zenén át a bábszínházig ívelő kínálat – megannyi élmény együtt! Ezt a komplexitást igyekszik bemutatni a ZsÖK, hogy minél többen megismerjék és élvezhessék a sokszínű szervezet által nyújtott szolgáltatásokat.

A látogatók közelebbről megismerhetik a Zsolnay Kulturális Negyed, a Kodály Központ és a pécsi világörökségi helyszínek világát, a pécsi esküvőhelyszíneket, a Zsolnay Fényfesztivál programjait, előre megválthatják jegyüket az elkövetkezendő időszak kiemelt programjaira, és a szerencsekereket megpörgetve értékes ajándékokat nyerhetnek.

Mindeközben szórakoztató, ingyenes programokon vehetnek részt:

A pécsi Világörökség kitelepülésén az érdeklődők ókori római játékokat próbálhatnak ki, belebújhatnak egy római gyermek bőrébe, valamint próbára tehetik magukat a szórakoztató, időnként ügyességet is igénylő érdekes játékokban.

A Zsolnay-negyed állandó ÉlményMűhely programján most az Árkádban építhetnek észbontó szerkezeteket a gyerekek, miközben a fantáziájukat szabadon használva, játszva találnak kapcsolatot a STEAM-területek (Science-természettudomány; Technology-technológia; Engineering-mérnöki ismeretek; Arts-művészetek; Maths-matematika) között.

A Zsolnay-negyed népszerű ismeretterjesztő programja, a Varázsóra az Árkádba költözik, ahol a látogatók látványos fizikai kísérleteknek lehetnek szemtanúi. Az előadók közel akkora hangsúlyt fektetnek a humorra, mint a természettudományokra, garantáltan szórakoztató élményt kínálva.

A Zsolnay-negyedben található Csoko-Láda Csokibolt és Manufaktúra tulajdonosa, Mosonyi Éva „Mi fán terem a csokoládé?” címmel tart előadást. Ennek során elkalauzol a kakaóbab-ültetvényekre, valamint azt is elárulja, hogy milyen a minőségi csokoládé és hogyan kell kóstolni.

A Magyar Madártani Egyesület foglalkozásán kreatív formában ismerkedhetnek meg a látogatók a madarak világával. Kézműves foglalkozás, totó és számos érdekesség segíti a szemléletformálást, amit a Madárbarát kert címet elnyert Zsolnay-negyed is képvisel.

Koncertet ad Kéméndi Tamás harmonikaművész, a Filharmónia Magyarország felnőtt és ifjúsági koncertjeinek fellépője, valamint a Pécsi Művészeti Gimnázium és a Pécsi Liszt Ferenc Zeneiskola harmonikatanára.

A Bóbita Bábszínház bábkiállítással mutatkozik be, „Vacsorázz velünk” címmel ad gyerekműsort a Hangerdő társulat, és a látogatók információs órán vehetnek részt a pécsi esküvőhelyszínek témájában, amelyen egy anyakönyvvezető is jelen lesz.

A meglepetések sora még nem ért véget, hiszen bizonyára nagy feltűnést fog kelteni a bevásárlóközpontban a Pécsi Balett Hófehérkéje és hét törpéje, akikkel fotózkodni is lehet!

Igazi családi programkavalkádot kínál tehát a ZsÖK június 11. és 17. között, a pécsi Árkádban!

Részletes programok: ITT

(x)

Hirdetés

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét